Adam Fischer

(1966 - 1968)
Na Wiel Coerver werd Adam Fischer (08-10-1919) als trainer-coach aangetrokken. Opnieuw stond een echte Kerkradenaar als trainer voor de groep. De naam Fischer is geen onbekende in de historie van Roda JC. Adam Fischer is de broer van mister Roda JC Hens Fischer. Als speler was de Kerkradenaar actief bij SV Bleijerheide, BVV den Bosch, Juliana en Groene Ster. In 1944 schreef de stopperspil met Groene Ster historie door met de club uit Heerlerheide de nationale bekerfinale te bereiken. In de finale was Willem II te sterk en verloor Groene Ster met 9-2.

In 1952 slaagde Adam Fischer voor het diploma “volledig gediplomeerd oefenmeester" Als trainer was Adam Fischer één met zijn spelers. Hij maakte zijn spelers mentaal sterker en besteedde niet alleen aandacht aan techniek en tactiek maar ook aan sociale begeleiding van de spelers. Tijdens de wedstrijd zat hij altijd in zijn trainingspak op de bank. “Als de arbeid begint moet ik mijn werkpak aanhebben" was zijn uitleg.

Adam Fischer was als trainer werkzaam bij elf clubs. Zijn staat van dienst is er een om trots op te zijn. Hij degradeerde nooit en werd ook nooit voortijdig bij een club ontslagen. Adam Fischer was trainer van RKTSV, Caesar Beek, Sportclub Emma, KEV, VVH‘16, Heksenberg, Chevremont, Limburgia en Groene Ster. Hij was drie jaar trainer van Rapid JC. waar zijn broer Hens Fischer als speler op dat moment actief was.

Bij Roda JC was hij twee seizoenen trainer. Zijn broer Hens Fischer was op dat moment als speler actief voor Roda JC. In het seizoen 1966-1967 werd Roda JC (spelend in de tweede divisie) vierde op de ranglijst. Halverwege zijn tweede seizoen (1967-1968) kreeg hij te horen dat zijn aflopende tweejarige contract niet verlengd zou worden. Vanaf de bekendmaking niet door te gaan met Adam Fischer als trainer bleef Roda JC maar liefst veertien (!) wedstrijden achter elkaar ongeslagen. Roda JC eindigde het seizoen op een vijfde plaats. Na Roda JC ging hij aan de slag bij Limburgia en bracht hij de club via enkele kampioenschappen terug naar de hoofdklasse. Zijn laatste club was Groene Ster waar hij zijn trainerscarrière afsloot.

Adam Fischer overleed op 13 juli 1989 op 69 jarige leeftijd.Volgende week aflevering 5: Willibert Weth

Overzicht afleveringen "Roda JC trainers aller tijden":
Aflevering 1: Barthel Thomas (1962-1963)
Aflevering 2: Michael Pfeiffer (1963-1965)
Aflevering 3: Wiel Coerver (1965-1966)
Aflevering 4: Adam Fischer (1966-1968)
Geplaatst op: 23-08-2011
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK