Voorbeschouwing Roda JC - FC Volendam

Vrijdagavond moet Roda JC Kerkrade voor de tweede keer deze week aan de bak. In het eigen Parkstad Limburg Stadion komt FC Volendam op bezoek. De aftrap is om 20.00 uur.
Afgelopen maandagavond heeft Roda JC een 0-1 voorsprong uit handen gegeven. Na 90 minuten spelen stapte Jong Utrecht met een 2-1 overwinning van het veld. FC Volendam kan plezieriger terugkijken op de vorige speelronde. Het won op vrijdagavond met 4-2 van Jong PSV. Franco Antonucci, Gijs Smal, Nick Doodeman en Martijn Kaars zorgden voor de Volendamse doelpunten. Smal en Doodeman wisten zichzelf in het Keuken Kampioen Divisie-Elftal van de Week te spelen.

Eerder dit seizoen
Voor Volendam is 2019-2020 tot nu toe een goed seizoen. Het staat op een gedeelde derde plek (met De Graafschap) en het heeft al een periodetitel op zak. Ook speelt het team van coach Wim Jonk attractief voetbal. Eerder dit seizoen kwam Roda JC van een koude kermis thuis na het duel in het KRAS Stadion. Het kreeg vier tegentreffers te verwerken en wist zelf geen enkel doelpunt te maken.

Blessures
Hoofdtrainer Jean-Paul de Jong kan nog altijd geen beroep doen op Mitchel Keulen en Richard Jensen. Beide zijn nog niet fit genoeg om te spelen. Jonk kan geen beroep doen op Zakaria El Azzouzi en Roy Tol, die beiden een blessure hebben.

Roda JC hunkert naar drie punten en wil thuis, tegen FC Volendam, eindelijk weer de volle buit pakken. De drie punten kunnen met jouw steun in Kerkrade blijven! Tickets kunnen worden aangeschaft via rodajc.nl/tickets of in de Roda JC App, te downloaden via de App Store of via Google Play.

Facts & Figures
  • Martin van den Kerkhof is vrijdagavond de dienstdoende arbiter.
  • Dit duel is 22 keer gespeeld in Kerkrade, daarvan heeft Roda JC er veertien gewonnen en werd er drie keer gelijk gespeeld. Het doelsaldo is dan ook in het voordeel van Roda JC: 39-28.
  • Roda JC heeft in de Keuken Kampioen Divisie nog nooit thuis punten verspeeld tegen Volendam.
  • De laatste keer dat Roda JC in eigen huis verloor van Volendam was in september 1997. Het treffen in de Eredivisie eindigde in 0-2 door twee treffers van Dennis Schulp
Geplaatst op: 23-01-2020
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK