20/21
3193verkochte seizoenkaarten

Roda JC pakt punt in uitduel met Go Ahead Eagles

Roda JC Kerkrade heeft vanavond een punt overgehouden aan het uitduel met Go Ahead Eagles. In de Adelaarshorst werd het mede door een treffer van Iké Ugbo 1-1.
De wedstrijd begon net als de andere wedstrijden dit weekend met een minuut zonder voetbal. Dit om een statement te maken tegen racisme.

Roda JC was vanaf de eerste minuut aanvallend ingesteld en leek dan ook na een kwartier op voorsprong te komen via Croux. De Belg nam de bal mee, omspeelde de doelman en schoof de bal eenvoudig binnen. Echter floot scheidsrechter Gözübüyük af, omdat Croux de bal met de hand mee zou hebben genomen. Hierdoor bleef de stand gelijk.


Ondanks deze tegenvaller bleef Roda JC op zoek naar de openingstreffer. De thuisploeg was slordig in de passing en leidde regelmatig balverlies. Grote mogelijkheden bleven echter aan beide kanten uit.

Vijf minuten na rust was het wel raak. Iké Ugbo had twee pogingen nodig, maar schoot van dichtbij hard raak in de bovenhoek, 0-1. De Engelse spits scoorde hiermee zijn 10e doelpunt van het seizoen.


Dit tegendoelpunt was voor de thuisploeg het moment om een versnelling hoger te schakelen. Go Ahead was een aantal keer gevaarlijk over de rechterflank via Navrátil, maar een doelpunt bleef uit. Roda JC was in de counter gevaarlijk via een listig schot van Croux (gepakt doelman) en een kopbal van Werker (nét naast).

Een kwartier voor het eindsignaal kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Invaller Rabillard werkte een voorzet vanaf rechts van dichtbij binnen. In de slotfase gingen beide ploegen op zoek naar de winnende treffer, maar een doelpunt bleef uit, eindstand 1-1.

Bekijk de samenvatting van FOX Sports hier.

Opstelling Roda JC Kerkrade: 1. Muyters, 13. Schlösser, 3. Werker, 22. Verburgh, 20. Van Eijma, 24. Souren, 6. Klaasen, 29. Rösch (90+2' Bisseck), 7. Alberg (76' Simakala), 9. Ugbo, 11. Croux

Opstelling Go Ahead Eagles: 1. Verhulst, 4. Veldmate (73' Rabillard), 5. Brito, 6. Lieftink, 7. Navrátil, 9. Ngombo, 10. Bannink (54' Eddahchouri), 14. Berden (46' Edqvist), 24. Corboz, 27. Mertens, 31. Beukema
Geplaatst op: 22-11-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK