Jordy wil zichzelf opnieuw lanceren

In de vorige thuiswedstrijd gaf hij meteen zijn visitekaartje af. Vanaf de eerste dag voelt Jordy Croux zich helemaal thuis in Kerkrade. “Ik stond er versteld van hoe de trainer zich vooraf in mij had verdiept.
Als vader van drie kinderen sta je bekend als een echte familieman. In hoeverre heeft dat een rol gespeeld in je keus voor Roda JC?
“In de zomer was ik transfervrij en was er behoorlijk veel belangstelling in binnen- en buitenland. Ik had al diverse reisjes achter de rug toen Jean-Paul de Jong mij belde. Bij ons eerste gesprek kreeg ik meteen een gevoel dat ik bij andere clubs niet had. Hij liet goede en minder goede beelden van mij zien. Ik stond er versteld van hoe hij zich vooraf in mij had verdiept. Dat gaf voor mij de doorslag, al komt het ook goed uit dat ik niet hoefde te verhuizen. Mijn vrouw en ik hebben drie kinderen in de leeftijd van 10, 5 en anderhalf jaar. Ik ben een echte familieman. Ik speel pas écht goed als ik me niet alleen bij de club thuis voel, maar ook als het thuis goed loopt."

Wel ligt de overstap van MVV naar Roda JC gevoelig. In hoeverre zie je op tegen de derby van volgende week in De Geusselt?
“Ik heb inderdaad behoorlijk wat over me heen gekregen. Via Facebook en Instagram werd er zelfs op mijn dochter gereageerd. Heel heftig, maar dat hoort er blijkbaar bij. Ik heb tweeënhalf jaar voor MVV gespeeld en er vrijwel alles meegemaakt. Ik ben daar iedere supporter dankbaar voor, maar het is nu zo gelopen. Ik zie Roda JC als een stap hogerop. De supporters weten niet wat er bij mijn overgang heeft meegespeeld en dat vind ik jammer. Het onthaal zal volgende week pittig zijn, maar ik heb inmiddels genoeg ervaring om daarmee goed om te kunnen gaan."

Bij Willem II kwam je tweeënhalf seizoen uit in de Eredivisie, het niveau waar je terug wilt keren?
“Absoluut. Ik heb er mooie momenten meegemaakt. In mijn eerste seizoen als basisspeler, het tweede jaar speelden we met twee spitsen en kwam ik er minder aan te pas. Afgelopen winter keerde ik terug naar MVV, maar had ik moeite om mijn oude niveau te halen. Ik had anderhalf jaar weinig gespeeld en dat heeft er toch ingehakt. Daarom wil ik er nu een topseizoen van maken."

Hoe ziet dat er in jouw ogen uit?
“Ik arriveerde hier middenin de voorbereiding, dus ik ben nog niet volledig fit. Maar ik zal er iedere wedstrijd keihard voor werken om de beste man van het veld te zijn. Bij Willem II heb ik de kans gekregen in de Eredivisie. Als je die krijgt, moet je die met beide handen aangrijpen. Helaas is me dat alleen in mijn eerste seizoen gelukt. Daarom wil ik me, samen met Roda JC, opnieuw lanceren naar dat niveau."


 
RUGNUMMER 11
Naam: Jordy Croux
Geboren: 15 januari 1994 te Hasselt (BEL)
Clubs: KRC Genk, OH Leuven, MVV Maastricht, Willem II en Roda JC Kerkrade
Positie: Aanvaller
Contract: Tot medio 2020

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 22-08-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK