20/21
2176verkochte seizoenkaarten

De visie van Eric: 'Nacompetitie halen op welke manier dan ook!'

“Zondag maak ik mijn debuut als hoofdtrainer bij de club waaraan ik veel te danken heb. En juist die dag staat de derby tegen MVV, waar ik als prof debuteerde, op het programma. Natuurlijk maakt het dat voor mij heel bijzonder, maar in de huidige situatie is dat van het minste belang.
De leiding van de club heeft mij verzocht om het stokje van Robert Molenaar over te nemen, mede omdat ik in het bezit ben van het hoogste trainersdiploma. Toch heb ik altijd op een ander scenario gehoopt aangezien het nu ten koste is gegaan van een collega. Ik ben zelf bij Alemannia Aken en KFC Uerdingen ook vroegtijdig ontslagen, dus ik weet hoe vervelend dat is.

Toch heb ik, gezien mijn relatie met de club en de situatie waarin Roda JC zich nu bevindt, geen moment getwijfeld. Roda JC is mijn club. Als het daarmee slecht gaat, gaat het ook met mij en mijn collega´s slecht. In iedere uitdaging zie ik een persoonlijk ontwikkelingsmoment. Dus ook in deze stap.

Met slechts twee punten uit de laatste vier wedstrijden hopen we met het oog op de play-offs wat stabieler te worden. Het is nu mijn taak om samen met de groep het seizoen tot een goed einde te brengen. Het zal moeten blijken of dat lukt. Dit team heeft kwaliteiten, maar ook beperkingen. Anders stonden we niet op de huidige plek. Als trainer benadruk ik vooral de kwaliteiten, maar ik verlang ook van elke speler dat hij daar het maximale uithaalt. Als je hard werkt, mag je fouten maken. Loop je de kantjes er vanaf, dan word je daarop aangesproken.

Al met al willen we het mislopen van de nacompetitie voorkomen. Voor MVV geldt hetzelfde. De verschillen zijn minimaal. Ook zij hebben al hun pijlen op de play-offs gericht en hechten veel waarde aan de ontmoeting van vanmiddag. Een derby blijft een apart fenomeen waarin extra emoties loskomen. Die moeten we zien te reguleren en los zien van mijn komst. Want één ding is helder: wij willen de nacompetitie halen. Op welke manier dan ook!"

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 22-03-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK