Roda JC trotse koploper eDivisie na eerste speelronde

Na de eerste speelronde mag Roda JC zich koploper van de edivsie noemen. De 21-jarige Tom Heijnen, eSporter van Roda JC, won met vijf doelpunten verschil van Tony Kok van FC
Twente.
Ook de eSporters van PEC Zwolle, PSV, AZ, Excelsior en ADO Den Haag wonnen hun eerste wedstrijd, terwijl regerend kampioen Dani Hagebeuk voor het eerst punten liet liggen.

Roda JC wint van titelkandidaat
Voor Tom Heijnen (Roda JC) kan het seizoen niet beter beginnen. Zijn tegenstander, Tony Kok (FC Twente), won afgelopen zomer nog de FIWC Regionals in München en werd vooraf gezien als een van de titelkandidaten. Toch wist Heijnen met grote cijfers van Kok te winnen: 0-5. De eSporter van Roda JC lijkt daarmee een van de outsiders te zijn voor het kampioenschap. "Dit zijn ongekende cijfers. Een betere start kan ik me niet wensen. Ik heb de laatste maanden mijn best gedaan om mijn zwakke punten te verbeteren en voel me goed dit seizoen. Ik zie mezelf zeker als een van de kanshebbers. Ik kom hier dan ook voor de titel", aldus Tom Heijnen.

Over de edivisie
De edivisie is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met de 18 Eredivisieclubs, EA SPORTS™, Endemol Shine Nederland en wordt uitgezonden door FOX Sports. In twee competitiehelften van elk 17 speelrondes en een play-off wordt gestreden om de landstitel. De edivisie wordt elke dinsdag, woensdag en donderdag om 16.00 uur uitgezonden op FOX Sports 1, terwijl het 24 uur later ook te bekijken is op YouTube. De samenvattingen, met commentaar van FIFA 18- en FOX Sports-commentator Evert ten Napel, zijn o.a te zien op YouTube.
Geplaatst op: 21-10-2017