Robert Molenaar: 'voetballend moet het beter'

Afgelopen weekend hielden we dit seizoen voor het eerst de nul en pakten we opnieuw de volle winst. Dat neemt niet weg dat er nog veel werk te verzetten is.
In Waalwijk konden we de eerste helft geen vuist maken. We waren slordig en leden makkelijk balverlies. Daardoor gaven we behoorlijk wat kansen weg en had RKC de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Dat ons spel na rust verbeterde, lag vooral aan de invalbeurt van Gyliano van Velzen.

Na zijn wissel in onze vorige thuiswedstrijd tegen NEC wist hij dat hij iets te bewijzen had. Uiteindelijk heeft dat het beste in hem naar boven gebracht. Met zijn spel gaf Gyliano het juiste antwoord en dat was goed om te zien. Waar Livio Milts in de eerste helft meer aan de binnenkant speelde, wist Gyliano vanaf de flank het meeste gevaar te stichten. Met name door zijn acties en balvastheid konden we het spel keren en RKC meer naar achteren drukken. Al met al nam Gyliano het team bij de hand en daarvoor heb ik hem een compliment gegeven.

Momenteel bestaat de selectie uit twintig veldspelers en drie keepers. Jongens als Raf Mertens, Pepijn Schlösser, Danielle Zotti en Mitchel Keulen zijn talentvol en krijgen nu ook een kans. Door dagelijks met ons mee te trainen kunnen ze zich aan het niveau optrekken en progressie boeken.

Inmiddels hebben we vijf wedstrijden achter de rug en kunnen we stellen dat we qua resultaten behoorlijk aan de competitie zijn begonnen. Toch moet het voetballend beter. Dat is het credo. We zijn een team in opbouw en daarom ligt de nadruk op het inslijpen van patronen. Door eenvoudige dingen heel goed te doen, kun je ook ver komen. Er is nog genoeg werk aan de winkel, maar daarover moeten we niet zeuren. We zijn realistisch, hebben vertrouwen in deze groep en doen er alles aan om het maximale uit elk individu te halen. Dat verdient iedere speler en daarmee zijn we dagelijks aan de slag.

Zoals iedere wedstrijd gaan we ook vanavond tegen FC Eindhoven voor de volle winst. Maar we zullen er ook alles aan doen om progressie te tonen. In elke linie moet het spel vaster en stabieler worden. Daarin zit nog voldoende rek en tenslotte ben ik aangesteld om het team te ontwikkelen. Niets meer en niets minder!

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 21-09-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK