20/21
3193verkochte seizoenkaarten

Roda JC verliest laatste duel voor de winterstop in Almere

Roda JC Kerkrade heeft vanavond het laatste duel van 2019 niet winnend afgesloten. Almere City FC was in het eigen Yanmar Stadion met 2-0 te sterk.
Beide ploegen kregen in de beginfase van de wedstrijd wat kansen. Een kopbal van Cotán miste kracht. Vervolgens kon Roda JC er snel uitkomen met Croux en Alberg. De Belg legde af op Alberg, maar doelman Smits bracht redding.

Niet veel later kreeg ook de uitploeg een kopkans via Verheijdt, die ging over. In de minuten hierna was het vooral de thuisploeg dat kansen creëerde. Een afstandsschot van Hammouti vloog over en een knal van Venema werkt ter nauwer nood gepakt door Muyters.

 
Een kleine vijf minuten voor rust opende Loen uit een vrije trap de score voor de thuisploeg. Hij krulde de bal over de muur en liet de Roda-goalie kansloos, 1- 0.

Aan het begin van de tweede helft belandde een indraaiende vrije trap van Loen op de lat. Even later kreeg (wederom) Alberg een goede schatkans, maar weer was doelman Smits alert en tikte hij de bal naast.


Muyters was niet veel later belangrijk met een goede reflex op een poging van Loen. Hij raakte de bal nog aan en ging via de lat over, hoekschop. Ook die vloog op de lat. Even later drukte de thuisploeg door en was het Venema die de 2-0 langs Muyters schoof.

Een kleine tien minuten voor het eindsignaal kreeg invaller Prtajin nog een goede schietkans na een lage voorzet van de andere invaller Remans. Echter stond het vizier van de Kroatische spits niet op scherp want zijn inzet vloog op het dak van het Yanmar Stadion.


In de 86e minuut mocht Fadel Gobitaka invallen aan de kant van Roda JC. De Belgische aanvaller maakte hiermee zijn debuut voor de hoofdmacht. Er werd niet meer gescoord waardoor Roda JC het jaar afsluit met een 2-0 verliespartij in Almere.

Opstelling Roda JC Kerkrade: 1. Muyters, 3. Werker, 5. Bisseck, 6. Klaasen, 7. Alberg, 8. Cotán (77' Remans), 9. Ugbo (60' Prtajin), 11. Croux (86' Gobitaka), 13. Schlösser, 22. Verburgh, 29. Rösch

Opstelling Almere City FC: 22. Smits, 4. Balker, 9. Verheijdt (89' Kaandorp), 10. Kip (83' Ahannach), 11. Hammouti, 12. Mannes (74' Blackson), 14. Mirani, 17. Bensabouh, 25. Venema, 27. Loen, 30. Efmorfidis

Almere City FC - Roda JC Kerkrade (20-12-2019)

Geplaatst op: 20-12-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK