Roda JC onderuit tegen Jong FC Utrecht

Roda JC Kerkrade heeft vanavond met 1-3 van Jong FC Utrecht verloren. De openingstreffer viel al na enkel twee minuten spelen (2' Maddy).
Roda JC keek al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan. Na twee minuten spelen schoof Maddy de bal langs doelman Muyters in de verre hoek. Evenlater kreeg de thuisploeg verschillende kansen via Ugbo (naast) en Croux (redding doelman). De uitploeg stond onder druk maar wist een doelpunt van Roda JC te voorkomen. Vlak voor het rustsignaal kreeg Cotán nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Hij schoot de bal door de benen van St. Jago, maar doelman De Keijzer bracht redding. Rustand 0-1.


Na slechts twee minuten spelen in het tweede bedrijf kreeg Van Eijma zijn tweede gele kaart van de avond waardoor Roda JC vrijwel de gehele tweede helft met tien man verder moest. Toch was het Roda JC dat de kansen creëerde. Cotán kon de bal met zijn linker op doel schieten, maar ook nu blokte De Keijzer zijn inzet. Basisdebutant Rösch kreeg na een dik uur spelen de grootste kans op de gelijkmaker. Hij knikte de scherpe voorzet van Croux tegen het zijnet, de doelman was al gezien.

Een kwartier voor het einde wist Muyters in eerste instantie nog een doelpunt te voorkomen door een harde bal uit de verre hoek te tikken. Evenlater was het dan toch raak. Acheffay kreeg de bal vanaf de zijkant aangespeeld en hij schoot van dichtbij de 0-2 tegen de touwen. Niet veel later kreeg Rösch opnieuw een goede kans, dit keer was het wel raak. Hij scoorde, met nog een kleine tien minuten op de klok, de aansluitingstreffer, 1-2.

In de slotfase van de wedstrijd werden vielen er gaten bij de thuisploeg waardoor Jong FC Utrecht verder kon uitlopen. Arweiler ging alleen op Muyters af, omspeelde de goalie en schoof de 1-3 binnen. De Duitse spits bepaalde hiermee ook de eindstand in Kerkrade.

Opstelling Roda JC Kerkrade: 1. Muyters, 13. Schlösser (73' Keulen), 3. Werker ©, 20. Van Eijma, 33. Durwael, 8. Cotán, 6. Klaasen, 24. Souren (73' Prtajin), 11. Croux, 9. Ugbo, 29. Rösch (84' Remans)

Opstelling Jong FC Utrecht: 1. De Keijzer, 2. Pabai, 3. St. Jago, 14. Van der Velden, 5. Culhaci, 6. Van Rooijen ©, 10. Velanas, 8. Brinkman (73' De la Vega), 7. Maddy (83' El Azrak), 9. Arweiler, 11. Acheffay
Geplaatst op: 20-09-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK