20/21
2341verkochte seizoenkaarten

De visie van Jean-Paul: 'Vertrouwen in de toekomst'

“Afgelopen week verzuimden we tegen FC Eindhoven de volle winst te pakken. Ik was ontevreden over de puntendeling, maar zag wél progressie in ons spel. Dat geeft vertrouwen in de toekomst.
“Afgelopen week verzuimden we tegen FC Eindhoven de volle winst te pakken. Ik was ontevreden over de puntendeling, maar zag wél progressie in ons spel. Dat geeft vertrouwen in de toekomst.

Wanneer je binnen twee minuten op achterstand komt, maak je het jezelf natuurlijk heel moeilijk. Na die slechte beginfase hadden we veel moeite om in de wedstrijd te komen. Mede door het inbrengen van Romario Rösch lukte het ons na rust beter om de opbouw van FC Eindhoven te verstoren. We hielden de bal beter in de ploeg, speelden vrijwel volledig op hun helft en creëerden veel kansen. Helaas lieten we na om ons overwicht uit te drukken in meer doelpunten. Het is dan ook duidelijk waaraan we de komende tijd vooral moeten blijven werken.

Ontwikkeling
Al met al zien we een stijgende lijn in onze prestaties. In mijn optiek een logisch gevolg van de ontwikkeling die we doormaken. De automatismen in ons spel nemen toe en als groep zijn we mondiger en veeleisender geworden. Dat is de grote winst die we geboekt hebben.

Tegenvaller is dat Richard Jensen in de wedstrijd tegen FC Eindhoven opnieuw geblesseerd is geraakt aan zijn knie. Volgende week zal verder onderzocht worden hoe groot de schade is en welke vervolgstappen er genomen moeten worden. Ook onze meest recente aanwinst Yann Bisseck is voorlopig nog niet inzetbaar, daarentegen kunnen we wel weer een beroep doen op Roland Alberg en Mitchel Keulen.

Vorige clubs
Net als afgelopen week tegen FC Eindhoven is het vanavond extra mooi om tegen een van mijn vorige clubs te spelen. Zeker FC Utrecht blijft voor mij natuurlijk heel bijzonder. Bij de club uit mijn geboorteplaats was ik in totaal 22 jaar actief. Ik kijk met heel warme gevoelens op die periode terug, maar vanavond gaat het voor Roda JC weer om de volle winst. Gezien de prestaties van Jong FC Utrecht zal dat zeker geen gemakkelijke opgave worden. Hopelijk lukt het ons toch om, net als in onze vorige thuiswedstrijd, aan het langste eind te trekken.”

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 20-09-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK