20/21
2568verkochte seizoenkaarten

Jeugdspeler van de week: Safouane Ahidar

Safouane Ahidar (20) groeide op in Zeswegen, Heerlen. Via enkele omwegen keerde hij in 2019 terug naar Parkstad, omdat Roda JC Kerkrade aan zijn deur klopte.
In 1999 werd Ahidar geboren in Heerlen, waar hij begon met voetbal bij Groene Ster. Naar school ging hij op basisschool De Wegwijzer. Daar kwam hij in de klas van meester Guido. “Hij was scout bij MVV Maastricht en wist dat ik voetbalde", vertelt Ahidar. “Toen hij een keer kwam kijken, duurde het ook niet lang voordat ik daar voetbalde." Samen met zijn familie verliet hij op zijn elfde Heerlen voor Geleen, waar hij nu nog altijd woont.

Vanuit de jeugdopleiding van MVV kwam ‘Saf‘ terecht in België, waar hij werd opgepikt door Standard de Liège. In 2014 verwisselde hij Luik voor KRC Genk, terwijl ook Roda JC zich toen meldde voor hem: “Genk is een hoort bij de topclubs van België. Een buitenlands avontuur leek mij toen het beste, ook voor mijn ontwikkeling." Drie jaar zou Ahidar blijven voetballen bij Genk, totdat zijn contract niet zou worden verlengd.Daarna heeft Ahidar een club gekozen buiten zijn comfortzone. ‘‘Na een tweedaagse testperiode ben ik bij SC Cambuur gaan voetballen. Dat was wel spannend. Het was voor mij de eerste keer dat ik op mijzelf ging wonen en dan ook nog eens ‘ver‘ van huis." ‘Saf‘ moest het in Leeuwarden alleen doen met optredens bij Jong Cambuur; hoofdtrainer René Hake zag in hem geen first-team- speler. “Ik werd gehaald voor het tweede, maar het was natuurlijk flink balen. Maar dat hoort voor mij ook bij het profvoetbal. Op zo‘n momenten ligt het volledig aan de speler zelf hoe hij daarmee omgaat." Ahidar bleef zijn ding doen, maar kreeg geen uitzicht op minuten bij het eerste elftal.

Daarop besloot hij in januari van het afgelopen jaar terug te keren naar zijn ‘boyhood‘-club: Roda JC Kerkrade. “Via Eric van der Luer, die goed contact heeft met mijn zakenwaarnemer, kwam ik hier. Ik werd gehaald voor Jong Roda JC; ik zag dat als een investering in mijn toekomst. Ik bleef bij een Jong-team spelen, maar bij Roda zag ik meer toekomst." Voor Ahidar was het fijn dat hij weer in een bekende omgeving speelde. Extra lekker voor hem was het oefenduel aan het begin van dit seizoen bij Groene Ster, zijn oude ploeg: “Mensen vonden dat ik goed speelde, dat vond ik fijn. Dat ik mensen kan vermaken terwijl ik voetbal speel."Een goede raad voor jeugdspelers heeft Ahidar als afsluiter: “Zorg altijd dat je een back-up plan hebt, naast het voetbal." Zelf heeft hij na zijn middelbare school direct gekozen voor het leven als profvoetballer, al vind hij dat nu niet meer zo‘n slimme keuze: “Stel het lukt niet of ik krijg een zware blessure, kan ik nu niet meteen met iets anders verder gaan. Ik had toen iets beter moeten nadenken."
Geplaatst op: 20-02-2020
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK