20/21
2176verkochte seizoenkaarten

Robert Molenaar: ‘Ploeg speelde gedisciplineerd‘

“Door de 3-0 nederlaag tegen Go Ahead Eagles hebben we de kater tegen Jong PSV niet weg kunnen spoelen. Wat ik wél constateerde is dat iedereen hard werkte en zich aan zijn taak hield.
Daar hebben we over gesproken deze week. We hadden met onze ploeg lang zicht op een punt, maar de wedstrijd duurde voor ons tien minuten te lang.

De groep nam de verantwoordelijkheid van die volkomen onnodige thuisnederlaag tegen de beloften van PSV. In de evaluatie zijn de puntjes op de i gezet, we kregen goede reacties terug uit de groep. Dat verlies hebben we elkaar kwalijk genomen waarbij ik aangaf dat we er sterker zullen uitkomen. De eerste aanzet daartoe hebben we afgelopen zondag in Deventer laten zien, ook al stonden we uiteindelijk met lege handen.

We reisden niet naar Go Ahead Eagles voor de schoonheidsprijs. Ik was er niet verbaasd over hoe de spelers de wedstrijd aanpakten, want dat hebben ze meer laten zien. We waren gebrand op een goed resultaat na die hectische week. Met een hechte defensie en via uitvallen van met name Mario Engels probeerden we de Eagles te verrassen. Dat was bijna gelukt. De ‘credits´ gaan naar keeper Hobie Verhulst van Go Ahead Eagles, die op een katachtige manier Mario van het scoren afhield.

We waren tevreden in de rust, hebben wat zaken aangestipt om voetballend meer te brengen, maar we konden slechts speldenprikken uitdelen. Het klinkt misschien vreemd na een nederlaag, maar de verdedigende organisatie was ons sterkste punt. Op een paar momenten na zag het er solide uit.

Punten zijn uiteraard belangrijk, maar ik kijk ook naar het proces. We hebben het tempo bij de tegenstander weg kunnen halen en hun sterkhouders heel aardig in bedwang kunnen houden. Tot de tachtigste minuut was het op orde. We lieten een steekje vallen en dat werd meteen afgestraft. Het vervolgens weggeven van de goals staat in schril contrast met hoe we het over het hele duel hebben gedaan in verdedigend opzicht.

Iedereen hield zich aan zijn taak en de heel jonge ploeg speelde gedisciplineerd. Daarin hebben we een slag gemaakt. Dat is geen garantie voor goede resultaten, maar het gaat ook om het proces dat we nu met zijn allen doormaken. En vanavond wacht Sparta. We gaan ervan uit dat Chance Simakala en Richard Jensen weer van de partij zijn. We zullen er met zijn allen voor moeten vechten tot het eind want resultaten komen niet vanzelf."

Geplaatst op: 19-10-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK