Robert Molenaar: 'We blijven progressie boeken'

“Met AZ treffen we zondag de ploeg die momenteel het best in vorm is in de Eredivisie. Het team staat niet voor niets op een gedeelde tweede plek op de ranglijst en kan elke tegenstander pijn doen.
Elke trainer heeft scorend vermogen hoog in het vaandel staan. Ook wij snakken naar doelpunten en zouden er bij wijze van spreken een moord voor doen. Toch heeft Roda JC, zoals inmiddels bekend, afgelopen week besloten om Sanharib Malki geen contract aan te bieden. Als het een andere speler dan Sana was geweest, hadden we die beslissing eerder genomen. Maar we hebben Sana de tijd en een eerlijke kans willen geven. Dat verdiende hij omdat we uit het verleden weten waartoe hij in staat was.

In onze laatste wedstrijd tegen Excelsior wisten we geen resultaat te behalen. Dat lukte ons tegen Feyenoord wel. Toch was ik over ons spel toen minder tevreden. Tegen Excelsior verdedigden we solide en hadden we het organisatorisch uitstekend voor elkaar. Met een beetje meer geluk hadden we er, ondanks de rode kaart van Mikhail Rosheuvel, nog een gelijkspel uitgehaald. Opnieuw een bewijs dat we progressie blijven boeken.

In het seizoen 2011/2012 was ik werkzaam in de jeugdopleiding van AZ. Ik was trainer van Onder 19 en heb mogen ervaren dat de opleiding niet voor niets tweemaal is uitgeroepen tot de beste van Nederland. Dat jarenlange goede beleid werpt nu ook bij de hoofdmacht zijn vruchten af. John van den Brom durft het aan om talenten als Thomas Ouwejan, Joris van Overeem, Guus Til, Jeremy Helmer en Teun Koopmeiners te brengen.

Guus Til, de vandaag geschorste Wout Weghorst en Alizera Jahanbakhsh zijn bij AZ de spelers met de hoogste productiviteit. De laatste, met wie ik nog in mijn periode als assistent- trainer bij NEC heb gewerkt, is momenteel in bloedvorm. Ali heeft met zijn snelheid veel dreiging en is heel doelgericht. Met veel dynamiek op de flanken en een grote rol van de middenvelders speelt AZ heel aanvallend voetbal. Dat zullen we zo goed mogelijk bestrijden, al moeten we ook zoveel mogelijk bij onszelf blijven. Elke wedstrijd biedt kansen en mogelijkheden. Hopelijk lukt het ons om die tegen AZ opnieuw te benutten!"
Geplaatst op: 18-11-2017