20/21
3012verkochte seizoenkaarten

Roda JC Kerkrade speelt gelijk tegen PSV

Roda JC Kerkrade heeft één punt overgehouden aan het duel met landskampioen PSV. In Kerkrade werd er met 2-2 gelijk gespeeld door doelpunten van Jannes Vansteenkiste en Simon Gustafson.
Voor aanvang van de wedstrijd werd er door de spelers en technische staf van Roda JC een erehaag gevormd voor de landskampioen uit Eindhoven. Hoofdtrainer Robert Molenaar startte met Jorn Vancamp en Gyliano van Velzen als vervangers voor de geschorste Donis Avdijaj en Dani Scahin.

De openingsfase van de wedstrijd verliep rustig. De uitploeg stichtte na 10 minuten het eerste gevaar. Na slecht uitverdedigen van Ndenge kreeg Sam Lammers een schietkans, echter ging zijn inzet hoog over. Na een kleine 20 minuten spelen kreeg ook de thuisploeg de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Van Velzen wist een goede voorzet af te leveren bij Ndenge, die de bal maar voor de helft raakte waardoor zijn kopbal voorlangs ging. Vlak hierna kreeg diezelfde Sam Lammers opnieuw een goede mogelijkheid op een doelpunt. Hij kwam oog in oog met doelman Jurjus, echter was zijn schot niet precies genoeg en ging hoog over.

Na een klein halfuur spelen creëerde de thuisploeg opnieuw een kans via Ndenge. Nadat het schot van Vancamp nog gestopt werd op de rand van de zestienmeter, kreeg Ndenge een vrije schietkans op doel. Doelman Room was goed opgesteld en pakte de bal in de verre hoek. Nog geen minuut later was het wel raak voor de thuisploeg. Rosheuvel bracht de bal voor het doel, waarna van Velzen de bal goed teruglegde op Vansteenkiste die de bal in de verre hoek plaatste: 1-0. Enkele minuten later schoot Lozano de club uit Eindhoven weer op gelijke hoogte: 1-1.

Na rust verschenen dezelfde 22 namen aan de aftrap. Na een kleine 5 minuten probeerde Mikhail Rosheuvel het met een afstandsschot van de rand van de zestienmeter; zijn bal raakte de bovenkant van de lat en kaatste terug het veld in. Na ruim een half uur spelen legde Simon Gustafson aan van net buiten de zestienmeter, hij plaatse de bal langs doelman Room en zette de thuisploeg weer op voorsprong: 2-1. Vlak voor tijd bracht Jorrit Hendrix de Eindhovenaren weer op gelijke hoogte door een geplaatst afstandsschot. In de blessuretijd wist Hidde Jurjus nog knap redding te brengen op een kopbal van Luckassen.

Roda JC Kerkrade speelt op zondag 29 april de Limburgse derby in en tegen VVV-Venlo. Aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur.
Doelpunt[en]
[29] Jannes Vansteenkiste 1-0
[32] Hirving Lozano 1-1
[65] Simon Gustafson 2-1
[86] Jorrit Hendrix 2-2

Rode kaart:
geen

Gele kaart:
geen

Roda JC Kerkrade:
Trainer: Robert Molenaar
Opstelling :
1. Hidde Jurjus, 3. Patrick Banggaard, 4. Chris Kum, 7. Mikhail Rosheuvel, 8. Adil Auassar, 10. Simon Gustafson, 11. Gyliano van Velzen, 13. Tsiy Ndenge , 15. Ogjnen Gnjatic, 17. Jannes Vansteenkiste, 18. Jorn Vancamp.
Bank:
2. Henk Dijkhuizen, 6. Mohamed el Makrini, 14. Mario Engels, 16. Filip Kurto, 20. Daryl Werker, 23. Nathan Rutjes, 24. Nicky Souren, 25. Livio Milts, 28. Maecky Fred Ngombo, 30. Radomir Novakovic.
Wissels:
[62] Mario Engels voor Gyliano van Velzen
[79] Maecky Fred Ngombo voor Jorn vancamp

PSV:
Trainer: Phillip Cocu
Opstelling:
13. Eloy Room, 3. Derrick Luckassen, 5. Daniel Swaab, 8. Jorrit Hendrix, 11. Hirving Lozano, 14. Sam Lammers, 17 Steven Bergwijn, 18. Pablo Rosario, 20 Joshua Brenet, 23. Bart Ramselaar, 47. Junior Mauro.
Bank:
21. Luuk Koopmans, 31. Yannick van Os, 4. Santiago Arias, 7. Gaston Pereiro, 16. Rigo Dante, 29. Albert Gudmundsson, 32. Kenneth Paal, 35. Donyell Malen, 50. Amando Obispo, 52. Cody Gakpo.
Wissels:
[66] Albert Gudmundsson voor Mauro Junior
[73] Amando Obispo voor Sam Lammers
[84] Gaston Pereiro voor Pablo Rosario

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Assistent scheidsrechter: Richard Brondijk
Assistent scheidsrechter: Angelo Boonman
Vierde official:: Edwin van de Graaf

Toeschouwers: 15383
Geplaatst op: 18-04-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK