20/21
3012verkochte seizoenkaarten

Roda JC verliest met 1-4 van FC Utrecht

In het eigen Parkstad Limburg Stadion heeft de ploeg van hoofdtrainer Robert Molenaar met 1-4 van FC Utrecht verloren. Doelpunt aan de kant van Roda JC kwam op
naam van Jorn Vancamp (83').
Hoofdtrainer Robert Molenaar startte het duel met Ard van Peppen en Livio Milts in de basisopstelling. Na een rustige openingsfase, waarin beide ploegen nauwelijks kansen creëerden, was het de uitploeg dat na een klein kwartier spelen op voorsprong kwam. Na een één-twee'tje wist van de Streek de bal over doelman Jurjus te stiften; zijn inzet raakte de lat en ging achter de doellijn.

Na 20 minuten spelen meldde de thuisploeg zich voor het Utrechtse-doel. Vansteenkiste wist na een sterke actie langs de zijlijn de bal voor het doel te bezorgen. Mikhail Rosheuvel kreeg de bal voor zijn voeten maar kon niet uithalen. Nadat de bal half weggewerkt werd door de Utrechtse verdediging probeerde Gustafson het van afstand; zijn schot ging helaas hoog over. Vlak voor rust werd Dani Schahin de diepte in gestuurd door aanvoerder Auassar. De spits schoot de bal in één keer op doel, echter stond zijn vizier nog niet op scherp en ging ook deze bal hoog over.

Na de theepauze verschenen twee ongewijzigde teams op het veld. Na 10 minuten spelen kwam de uitploeg op een 0-2 voorsprong. Hidde Jurjus wist in eerste instantie nog redding te brengen op het schot van Labyad, van der Maarel schoot de bal vanuit de tweede lijn in de verre hoek. Na een uur spelen tekende van de Streek voor zijn tweede doelpunt van de middag; hij zette de uitploeg op een 0-3 voorsprong. Zo'n 7 minuten voor het eindsignaal deed Roda JC nog iets terug in de persoon van Jorn Vancamp. Hij schoot van net buiten de zestienmeter op doel en krulde de bal om doelman Jensen heen. Vlak voor het eindsignaal wist ook Labyad een doelpunt mee te pikken. Hij schoof de bal beheerst langs doelman Jurjus. Hiermee bepaalde hij direct de eindstand in het Parkstad Limburg Stadion.

Roda JC speelt komende zondag een uitduel tegen Willem II. Om 14.30 uur trapt de ploeg uit Kerkrade af in het Koning Willem II stadion.

Doelpunt[en]
[13] Sander van der Streek 0-1
[56] Mark van de Maarel 0-2
[63] Sander van der Streek 0-3
[83] Jorn Vancamp 1-3
[90] Zakaria Labyad 1-4

Rode kaart:
geen

Gele kaart:
[67] Henk Dijkhuizen

Roda JC Kerkrade:
Trainer: Robert Molenaar
Opstelling :
1. Hidde Jurjus, 2. Henk Dijkhuizen, 3. Patrick Banggaard, 5. Ard van Peppen, 7. Mikhail Rosheuvel, 8. Adil Auassar, 9. Dani Schahin, 10. Simon Gustafson, 13. Tsiy Ndenge, 17. Jannes Vansteenkiste, 25. Livio Milts,
Bank:
16. Filip Kurto, 4. Chris Kum, 11. Gyliano van Velzen, 14. Mario Engels, 18. Jorn Vancamp, 23. Nathan Rutjes, 24. Nicky Souren, 26. Jeremy Munkana, 28. Maecky Ngombo, 30. Radomir Novakovic.
Wissels:
[60] Maecky Ngombo voor Ard van Peppen
[73] Gyliano van Velzen voor Livio Milts
[74] Jorn Vancamp voor Dani Schahin

FC Utrecht:
Trainer: Jean-Paul de Jong
Opstelling:
1. David Jensen, 2. Mark van de Maarel, 3. Ramon Leeuwin, 6. Rico Strieder, 7. Gyrano Kerk, 8. Yassin Ayoub, 10. Zakaria Labyad, 13. Mateusz Klich, 14. Willem Janssen, 17. Sean Klaiber, 22. Sander van de Streek
Bank:
5. Dario Dumic, 11. Cyriel Dessers, 15. Robin van der Meer, 16. Nick Marsman, 18. Urby Emanuelson, 19. Bilal Ould-Chikh, 20. Giovanni Trouée, 27. Lukas Görtler, 30. Chris David.
Wissels:
[38] Urby Emanuelson voor Rico Strieder
[61] Dario Dumic voor Willem Janssen
[79] Cyriel Dessers voor Gyranio Kerk

Scheidsrechter: Allard Lindhout
Assistent scheidsrechter: Rens Bluemink
Assistent scheidsrechter: Roy De Nas
Vierde official:: Ingmar Oostrom

Toeschouwers: 11361
Geplaatst op: 18-02-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK