20/21
3193verkochte seizoenkaarten

TOTO KNVB Beker avontuur eindigt in Friesland

Roda JC Kerkrade heeft vanavond het TOTO KNVB Bekerduel in Heerenveen met 2-0 verloren. De thuisploeg was vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij.
Roda JC stond vanaf het eerste fluitsignaal onder hoge druk van de Friezen. Na amper vijf minuten spelen kon Novakovic met een katachtige reflex redding brengen nadat Faik was doorgebroken. In de minuten hierna was Novakovic wederom belangrijk, want hij keerde o.a. een hard schot van Faik. Pogingen van Dresevic (vrije trap) en Odgaard (kopbal) gingen naast.

Na een halfuur spelen kreeg ook Roda JC een eerste mogelijkheid. Doelman Hahn was alert en stopte de inzet. Direct hierna was aan de andere kant van het veld Kongolo dichtbij de openingstreffer. Hij mikte de bal uit een voorzet van Ejuke op de paal. Een minuut voor rust was het wel raak voor de Friezen. Van Bergen stond vrij en kon de voorzet van Ejuke tegen de touwen werken, 1-0.

Na rust kreeg Roda JC iets meer grip op het duel. Werker kreeg nog een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar hij kopte de bal uit een hoekschop over. Een volgende poging van Croux leverde niets op en aan de andere kant schoot Van Bergen rakelings over.

Tien minuten na rust draaide Veerman zichzelf vrij op de zestien en kon zo vrij eenvoudig de 2-0 langs Novakovic schuiven. Hierna kreeg Roda JC mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Verburg knikte een scherpe voorzet over, Croux schoot een vrije trap naast en de kopbal van Werker was wederom te hoog. Novakovic keerde op zijn beurt een inzet van Van Bergen.

Vijf minuten voor het eindsignaal liep Rösch zichzelf vast na een snelle counter, waar aan de andere kant Cotán al klaar stond. Ook Souren wist zijn poging niet tot doelpunt te bekronen. Roda JC ligt door deze verliespartij uit het TOTO KNVB Beker toernooi.

Opstelling Roda JC Kerkrade: 16. Novakovic, 3. Werker, 6. Klaasen, 7. Alberg, 11. Croux, 13. Schlösser, 18. Remans, 20. Van Eijma, 22. Verburgh, 24. Souren, 29. Rösch

Opstelling sc Heerenveen: 1. Hahn, 2. Floranus, 6. Faik, 8. Ejuke, 9. Odgaard, 11. Van Bergen, 14. Dresevic, 16. Van Rhijn, 18. Botman, 20. Veerman, 21. Kongolo

SC Heerenveen - Roda JC Kerkrade (17-12-2019)

Geplaatst op: 17-12-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK