20/21
2568verkochte seizoenkaarten

Roda JC O17 promoveert naar de Eerste Divisie!

Roda JC O17 is na een verdiende 3-0 overwinning op SC Cambuur O17 in de finale van de Play-Offs gepromoveerd naar de 1e divisie.
De manschappen van hoofdtrainer Danny Volkers, Nathan Rutjes, Taulant Nuhaj en Eric van der Luer moesten nadat ze in de reguliere competitie als tweede waren geëindigd, promotie naar de 1e divisie zien af te dwingen via de Play-Offs.

Zeeburgia O17 en FC Emmen werden aan de zegekar gebonden. SC Cambuur O17 moest afgelopen zaterdag als laatste horde worden genomen om promotie naar de 1e divisie te kunnen bewerkstelligen.

Na een nerveus begin van beide kanten trok Roda JC de wedstrijd naar zich toe. Het team kreeg een aantal goede mogelijkheden om de score te openen, maar vergat zichzelf te belonen. Daarbij kreeg Cambuur ook een goede kans op de 1-0 nadat 10 seconden eerder een inzet van Roda JC via de paal en keeper niet tot doelpunt werd gepromoveerd.

Na de rust een identiek beeld, waarbij Roda JC de bovenliggende partij was en Cambuur in de wedstrijd kon blijven omdat Roda JC slordig met hun mogelijkheden omging. Na 80 minuten stond er daardoor de 0-0 stand op het scorebord en gingen beide teams de verlenging in, die uiteindelijk een slijtageslag werd.

Na 2 x 12,5 minuten trok Roda JC de wedstrijd naar zich toe met een 3-0 overwinning, door doelpunten van Kasper Spierings(2x) en Ilias Oizaz en was de verdiende promotie een feit.

De promotie die uiteindelijk een beloning was voor een lang seizoen.

Het seizoen 2018-2019 is voor de Roda JC Voetbalacademie succesvol gebleken met promotie van Roda JC O13, O17, de handhaving van O19 in hun divisie , de “eerste plaats" van O21 na de winterstop en de ontwikkelingen die diverse spelers hebben gemaakt met als resultaat de “jeugdspelers"´ die hun debuut in ons eerste elftal hebben gemaakt.
Geplaatst op: 17-06-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK