Roda JC Kerkrade contracteert Roel Brouwers voor twee seizoenen

Roda JC Kerkrade heeft overeenstemming bereikt met Roel Brouwers voor een contract van twee seizoenen. De 34- jarige routinier komt terug bij de club die hem heeft opgeleid en waarvoor hij in het seizoen 2001-2002 debuteerde in het betaalde voetbal.
De in Heerlen geboren Brouwers verruilde in de zomer van 2005 Roda JC voor Paderborn SC en verkaste na twee seizoenen naar Borussia Mönchengladbach. Met die club promoveerde hij in zijn eerste jaar naar de Bundesliga. In totaal kwam hij maar liefst negen seizoenen uit voor Die Fohlen. Het afgelopen jaar eindigde hij met Mönchengladbach op een vierde plek in de Bundesliga.

Roel Brouwers in het seizoen 2004-2005 in actie voor Roda JC

Technisch Directeur Ton Caanen over de zomeraanwinst: “Vanzelfsprekend zijn we enorm verheugd dat we een speler als Roel Brouwers aan onze selectie kunnen toevoegen. Hij is een jongen van de streek, kent de club en neemt natuurlijk een brok aan ervaring mee.”

Roel Brouwers over zijn contract bij Roda JC: “Ik ben heel erg blij dat ik terug kan keren bij Roda JC. Ik heb hier van mijn 11e tot mijn 23e gespeeld en het is toch mijn club. Ik hoop dan ook dat we er een heel mooi seizoen van gaan maken komend jaar.” Roda JC en Brouwers zijn met elkaar overeengekomen dat hij ook na zijn actieve voetbalcarrière aan de club verbonden zal blijven in een nog nader in te vullen functie. “Ik ben nu 34 jaar en dan moet je ook aan de toekomst denken. Fijn dat Roda JC daarin wilde meedenken”. 

Meepraten op sociale media over de comeback van Brouwers? Gebruik #WelkomThuisRoel !
Geplaatst op: 17-05-2016
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK