Voorbeschouwing Roda JC - TOP Oss

Roda JC neemt het vrijdagavond in de 35e speelronde van de Keuken Kampioen Divisie op tegen Top Oss. De nummer 9 van de ranglijst komt op bezoek in het Parkstad Limburg Stadion, waar om 20:00 uur wordt afgetrapt.
Op de ranglijst is het verschil tussen beide ploegen één punt. Scheidsrechter Blank is verantwoordelijk om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Vorm
Vorige week vrijdag speelde Roda JC een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Roda JC won het duel met 1-2, kwam zo op 51 punten en de 10e plaats terecht. Célestin Djim nam het eerste doelpunt voor zijn rekening door in de vijfde minuut van de wedstrijd van dichtbij raak te schieten. FC Eindhoven verdediger Loof besliste het duel met een eigen doelpunt in de 89e minuut.

De achterstand op nummer 9 Top Oss bedraagt één punt. De verschillen op de ranglijst zijn nog steeds heel erg klein. Roda JC heeft na Top Oss nog 3 belangrijke wedstrijden te spelen om Play-Offs te bewerkstelligen. Namelijk tegen Telstar (u), FC Den Bosch (t) en Volendam (u).

Top Oss heeft na 34 duels 52 punten. Het team van Klaas Wels wist drie van de afgelopen zes wedstrijden te winnen (3W-1G-2V). Vorige week wist Top Oss met maar liefst 1-4 te winnen bij Sparta Rotterdam. Clubtopscoorder Huseyin Dogan maakte twee doelpunten en bracht zijn totaal daarmee op 18. Mario Engels staat nog altijd met Ferdy Druijf van NEC op een gedeeld eerste plaats. Beide spelers hebben 24 doelpunten gemaakt.


Historie
In november vorig jaar stonden Roda JC en Top Oss tegenover elkaar in het Frans Heesenstadion in Oss. Het werd toen een doelpuntrijke avond, die eindigde in een 0-5 overwinning voor Roda JC, dat in de eerste helft op een 0-3 voorsprong kwam door doelpunten van Mario Engels, Gyliano van Velzen en Nicky Souren. In de tweede helft wist wederom Mario Engels te scoren en daar kwam nog een eigen doelpunt bij van Nick Olij.

Bij Roda JC keert clubtopscorer Mario Engels terug. De Duitse aanvaller was er in het duel tegen FC Eindhoven niet bij vanwege een schorsing.

Roda JC - TOP Oss kijk je in het PLS
Heb je nog geen kaarten voor de thuiswedstrijd tegen TOP Oss? Koop hier je kaarten en kom vrijdagavond naar het PLS. Kun je niet naar het stadion komen, maar wil je toch niets missen? Volg dan alles rondom de wedstrijd via de officiële accounts van Roda JC op Twitter, Instagram en Facebook en zorg dat uw pushmeldingen aan staan op uw Roda JC app.

Roda JC - TOP Oss
Datum: Vrijdag 19 april
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Parkstad Limburg Stadion
Scheidsrechter: Blank

Kaartverkoop
Wilt u de wedstrijd Roda JC - TOP Oss bezoeken? Koop online, in de Fanshop of via de Roda JC app tickets voor dit duel!


Laatste resultaten
Thuis
01/12/2014 Roda JC Kerkrade – FC Oss 4-3

Uit
30/11/2018 Top Oss – Roda JC Kerkrade 0-5
13/03/2015 FC Oss – Roda JC Kerkrade 1-0
Geplaatst op: 17-04-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK