Roda JC Kerkrade verliest met 2-1 in Groningen

Roda JC Kerkrade heeft vanmiddag met 2-1 verloren van FC Groningen. De thuisploeg kwam via goals van Doan en Drost op een 2-0 voorsprong, Chris Kum tekende na 70 minuten voor de 2-1.
De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Hrustic probeerde een vrije trap direct tot doelpunt te verwerken, maar Hidde Jurjus hield zijn doel schoon met een knappe redding. In de tegenaanval was Mika Rosheuvel dreigend met een gevaarlijke voorzet. Na 14 minuten spelen was het wel raak voor de thuisploeg. Ritsu Doan plaatste de bal bekeken achter Hidde Jurjus: 1-0 voor FC Groningen. Enkele minuten later was Doan opnieuw dicht bij een doelpunt; deze keer ging zijn inzet een halve meter over de goal van Roda JC.

Na 31 minuten was Tsiy Ndenge dicht bij de gelijkmaker; doelman Padt wist met een uiterste strekking een Kerkraads doelpunt te voorkomen. Uit de hoekschop kopte Chris Kum rakelings over de goal van FC Groningen. Hrustic was na 36 minuten met zijn tweede mogelijkheid dicht bij de 2-0 voor de thuisploeg, maar zijn inzet werd ternauwernood door een Kerkraads beenverwerkt tot hoekschop. Drie minuten later mocht doelpuntenmaker Doan aanleggen, maar zijn inzet ging een metertje naast. Vijf minuten voor het rustsignaal was Dani Schahin gevaarlijk. Mikhail Rosheuvel leverde een goede voorzet af; helaas raakte Schahin de bal niet volledig waardoor de stand op 1-0 bleef steken. Tom van de Looi mocht enkele minuten later in kansrijke positie aanleggen, maar plaatste de bal rakelings over de goal van doelman Jurjus.

Na de theepauze leek FC Groningen snel op 2-0 te komen. Via de linkerflank werd Tom van Weert bereikt, maar doelman Jurjus hield de stand met een knappe redding op 1-0. Twee minuten later was het dan toch raak voor de thuisploeg. Een hoekschop werd niet lekker verwerkt; Jesper Drost schoot van dichtbij raak: 2-0 voor
FC Groningen. Maecky Ngombo (ingevallen voor Schahin) probeerde het na 66 minuten; doelman Padt stopte de bal eenvoudig. Twintig minuten voor tijd mocht Roda JC weer hopen op een resultaat in Groningen; Chris Kum schoot met een volley de 2-1 tegen de touwen. Enkele minuten later probeerde Rosheuvel na een knappe een-twee met Gustafson tot een doelpunt te komen, maar de inzet van de buitenspeler was geen lastige prooi voor doelman Padt. Aan de overkant mikte Jesper Drost over de goal van Jurjus.

Negen minuten voor tijd kreeg invaller Jorn Vancamp een goede mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Chris Kum gaf de bal voor, Vancamp nam de bal aan, maar mikte helaas voor Roda JC te hoog. Diep in de blessuretijd mocht Auassar aanleggen; zijn inzet miste scherpte en ging ruim naast de goal van doelman Padt.

Doelpunt[en]
[15] Ritsu Doan 1-0
[49] Jesper Drost 2-0
[70] Chris Kum 2-1

Rode kaart:
geen

Gele kaart:
[22] Ognjen Gnjatic
[24] Django Warmerdam
[45] Dani Schahin
[61] Donis Avdijaj
[76] Patrick Banggaard
[86] Samir Memisevic
[89] Maecky Ngombo

Roda JC Kerkrade:
Trainer: Robert Molenaar
Opstelling :
1. Hidde Jurjus, 3. Patrick Banggaard, 4. Chris Kum, 7. Mikhail Rosheuvel, 8. Adil Auassar, 9. Dani Schahin, 10. Simon Gustafson, 13. Tsiy Ndenge , 15. Ogjnen Gnjatic, 17. Jannes Vansteenkiste, 27. Donis Avdijaj.
Bank:
2. Henk Dijkhuizen, 6. Mohamed el Makrini, 11. Gyliano van Velzen, 14. Mario Engels, 16. Filip Kurto, 18. Jorn Vancamp, 20. Daryl Werker, 23. Nathan Rutjes, 24. Nicky Souren, 25. Livio Milts, 28. Maecky Fred Ngombo.
Wissels:
[61] Maecky Ngombo voor Dani Schahin
[63] Livio Milts voor Donis Avdijaj
[77] Jorn Vancamp voor Jannes Vansteenkiste

FC Groningen :
Trainer: Ernest Faber
Opstelling:
1. Sergio Padt, 2. Deyovasio Zeefuik, 4. Mike te Wierik, 5. Samir Memisevic, 10. Mimoun Mahi, 19. Tom van Weert, 21. Django Warmerdam, 23. Ajdin Hrustic, 25. Ritsu Doan, 36. Tom van de Looi, 39. Amir Absalem.
Bank:
3. Kasper Larsen, 14. Uriel Antuna, 16. Kevin Begois, 17. Jesper Drost, 20. Yoëll van Nieff, 31. Jan Hoekstra, 37. Lars Kramer, 47. Michael Breij, 50. Tim Freriks.
Wissels:
[42] Jesper Drost voor Mimoun Mahi
[74] Yoëll van Niet voor Amir Absalem
[90] Kasper Larsen voor Ajdin Hrutic

Scheidsrechter: Allard Lindhout
Assistent scheidsrechter: Charl Schaap
Assistent scheidsrechter: Patrick Langkamp
Vierde official:: Clay Ruperti

Toeschouwers: 20402
Geplaatst op: 15-04-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK