20/21
2176verkochte seizoenkaarten

Robert Molenaar: ‘Vieze smaak wegspoelen'

“Helaas is het ons de afgelopen twee wedstrijden niet gelukt om de goede start van 2019 een vervolg te geven. Met de nederlagen tegen Almere City FC en Jong Ajax hebben we onszelf een slechte dienst bewezen.
Tegen Almere City was de rode kaart van Daniele Zotti na een uur spelen het breekpunt, maar kon ik het team weinig verwijten. Dat was afgelopen maandag tegen Jong Ajax wel anders.

Het kwaliteitsverschil tussen ons en de talenten van Ajax hebben we maandag te veel aan het licht laten komen. Een groot deel van ons speelplan hebben we niet goed uitgevoerd. We namen te weinig initiatief, liepen onvoldoende vrij en oefenden te weinig druk uit op de passes van Jong Ajax. Ook lieten wij een onverklaarbare apathie zien bij de tegendoelpunten. Jong Ajax heeft dan te veel kwaliteit en straft een dergelijk gebrek aan samenwerken en initiatief nemen genadeloos af.

Wij zijn een team dat het moet hebben van het collectief, hard werken en een goede organisatie. De dag na de wedstrijd tegen Jong Ajax heeft de groep een belangrijke stap gezet in de teamontwikkeling door hun verantwoordelijkheid te nemen. Spelers zijn buiten hun comfortzone getreden door elkaar aan te spreken op de gemaakte fouten. Dat is weliswaar vervelend, maar dergelijke conflicten brengen het team alleen maar verder.

Ik realiseer me dat het niet ideaal is om bij een 5-1 achterstand als speler te debuteren. Niels Verburgh was echter moegestreden en met Florian Loshaj konden we extra ervaring inbrengen. Florian is een goed voetballende, technisch begaafde linkermiddenvelder die het in zich heeft om voor openingen te zorgen. Dat is goed om te constateren en hopelijk kunnen wij daar dit seizoen nog van profiteren.

Dat we binnen vier dagen opnieuw aan de bak moeten, is niet ongunstig. Vanavond is het zaak dat we tegen SC Cambuur de vieze smaak van de 5-1 nederlaag wegspoelen. We zullen alles uit de kast halen door met veel energie onze taken en opdrachten zo optimaal mogelijk uit te voeren. Daarom heb ik er alle vertrouwen in dat we ons vanavond weer van onze beste kant laten zien."

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 15-02-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK