20/21
2341verkochte seizoenkaarten

'Nieuwe kans om drie punten te pakken'

“Afgelopen week hadden we voor eigen publiek uitstekende zaken kunnen doen. Daarom was de kater groot na het gelijkspel tegen FC Dordrecht. Een 2-0 voorsprong mag je niet uit handen geven, maar het tekende opnieuw de grilligheid van onze ploeg.
Na een uitstekend begin verzuimden we de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien. Op het middenveld toonden we te weinig duelkracht en in aanvallend opzicht konden we de bal niet meer vasthouden. Daardoor verloren we de grip op de wedstrijd en werd het een kwestie van tegenhouden. Hoewel we weinig kansen weggaven, resulteerde het uiteindelijk toch in een teleurstellend gelijkspel.

Conclusie is dat we van onze wisselvalligheid nog geen afscheid hebben genomen. Zeker voor de ogen van onze eigen fans was dat doodzonde. Positieve ontwikkeling is wel dat jonge spelers als Roshon van Eijma, Niels Verburgh, Livio Milts en Nicky Souren nu de kans krijgen zich te ontwikkelen. We doen er alles aan om progressie te blijven boeken, maar gezien de jeugdigheid van ons team zal dat voorlopig met horten en stoten blijven gaan.

Blessuregolf
Gelukkig lijkt de grootste blessuregolf voorbij. Afgelopen week had dat als consequentie dat jongens als Daryl Werker, Mohamed El Makrini, Mitchel Paulissen en Tim Väyrynen genoegen moesten nemen met een plaats op de bank. Vooral voor de laatste begrijp ik dat het regelmatig slikken is. Toch mag menigeen aan Tim een voorbeeld nemen. Hij reageert als een echte prof en gaat heel volwassen met zijn teleurstellingen om. Daarmee is hij een voorbeeld voor de hele groep.

In dit vak is de rol van een zelfkritische reservespeler niets anders dan elke dag het beste van zichzelf te geven. Uiteindelijk zal dat het meeste opleveren voor de club, het team en de speler zelf. Wanneer er namelijk wél een beroep op hem wordt gedaan, moet hij er volledig klaar voor zijn. Zodat hij kan bewijzen dat zijn aandeel groter kan of zelfs moet zijn.

FC Volendam
Met FC Volendam spelen we vanavond tegen de club waar ik als prof mijn debuut heb gemaakt en vóór mijn komst naar Roda JC als trainer werkzaam was. De warme gevoelens die ik nog altijd koester, tellen vanavond even niet. Na een zwakke start van de competitie bleef Volendam, onder hun nieuwe trainer Hans de Koning, acht wedstrijden op rij ongeslagen. Afgelopen week gingen ze pas in de slotfase tegen FC Twente onderuit. Daarom wordt het voor ons opnieuw een stevige opgave, maar ook een nieuwe kans om drie punten te pakken. Daar gaan we dan ook vol voor!"
Geplaatst op: 14-12-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK