Water is Leven

Water is Leven. Uit een column van 't Lempsje [sv Roda JC]
..... U weet dat ik altijd mijn Rodavlag meeneem op mijn buitenlandse (en ook binnenlandse) reizen. Ik heb ook vaker gemeld dat er nog een tweede vlag is die de wereld rondreist en meer avonturen beleeft dan ik. De afgelopen weken was deze vlag in Niger.

Mijn zeer gewaardeerde collega Fons Bus is bestuurslid van de stichting Aman-Iman (vertaald: water is leven) en was bereid mijn vlag mee te nemen op zijn reis naar dat Afrikaanse land. Fons doet met zijn stichting goed werk in Niger door ervoor te zorgen dat de mensen daar water krijgen. Dat water moet van ver, deep down inside, de aarde omhoog worden gepompt. En dat kost heel veel geld, want het bouwen van een waterpomp die water moet halen van meer dan zevenhonderd meter diepte is een hele onderneming. Hierbij dus een lans breken voor Fons en zijn stichting en als u nu denkt, in het kader van de Sinterklaasgedachte en Kerstgedachte, ik wil wat doneren, kijk dan op http://www.aman-iman.nl en op YouTube.

’t Lempsje zou het Lempsje niet zijn als hij van de nood een deugd zou maken. Hoe mooi zou het zijn als Roda JC Kerkrade ook in Niger zijn uitstraling heeft. De ene hand wast de andere en voor een mooi plaatje van Roda in Niger ging ik kijken wat we voor een gemeenschap in dat Afrikaanse land konden betekenen. Roda heeft zijn eigen acties voor maatschappelijke betrokkenheid, maar voor dit project (en bij hoge uitzondering) kreeg ik kleding in de vorm van voetbalbroekjes. Uit eigen collectie deed ik er twee voetballen bij en kijk eens naar de plaatjes hoe blij de jongens met onze gift zijn. En laat u zich even niet afleiden door de shirtjes die de jongens aan hebben, waarschijnlijk ook krijgertjes.

Hoe mooi staat zo’n Rodabroekje onder een shirtje van Real Madrid, Barcelona of Arsenal. Roda JC Kerkrade is hier in mooi gezelschap van de grootste voetbalclubs van deze aarde. Kijk meteen ook eens even wat voor schoeisel de jongens gebruiken om te voetballen: vaak dus helemaal niets. Fons zei dat het soms wel een pijnlijke bedoeling was om dan tegen een lederen bal te trappen, maar deze kanjers laten zich daarom niet weerhouden van een potje. Om kort te gaan: dank aan Fons voor de foto’s, dank aan Roda voor de medewerking en dank aan u allen als u een kleine (of grotere) donatie wilt overmaken. Het zal u dagelijks een warm en blij gevoel geven als u de kraan opendraait.

‘t Lempsje

Niger

Geplaatst op: 14-11-2011
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK