20/21
3193verkochte seizoenkaarten

De visie van Jean-Paul: 'Nóg veeleisender naar elkaar'

“Vanavond spelen we onze laatste thuiswedstrijd van 2019. Een jaar waarin Roda JC diverse stormen wist te overleven. Terugkijkend ben ik heel trots hoe de club, de spelers en de supporters de draad weer hebben opgepakt.
Ik ben blij met de ambitie die de nieuwe groep investeerders uitstraalt en de wijze waarop ze de club weer op de rails willen zetten. Mede daarom balen we ervan dat we tot nu toe maar vier overwinningen hebben geboekt. Ook afgelopen maandag was de conclusie na afloop van het duel tegen Jong Ajax helder. Binnen vijf minuten gaven we de wedstrijd door twee tegendoelpunten uit handen. Vervolgens hebben we onvoldoende onze stempel kunnen drukken om minimaal een punt mee naar huis te nemen.

Groei en ontwikkeling
Inmiddels zijn we als team een half jaar onderweg. Mede door de onrustige periode zijn we naar elkaar toegegroeid en hebben we een ontwikkeling doorgemaakt. Maar uiteindelijk gaat het erom dat we een winnend elftal zijn. Dat hebben we nog te weinig gezien.

Productiviteit
Duidelijk is dat we moeite hebben met scoren. Toch creëren we statistisch gezien voldoende kansen. Het rendement is alleen te laag. Slechts drie clubs hebben minder doelpunten gemaakt dan wij. Daarom zullen we elkaar beter in positie moeten brengen om productiever te worden. Dat wordt onze grootste uitdaging voor de tweede seizoenshelft. Daarin zullen we nóg veeleisender naar elkaar moeten zijn. Ook van middenvelders wordt bijvoorbeeld verwacht dat ze regelmatig scoren.

Inhaalslag
Bij de start van het seizoen hebben we uitgesproken mee te willen doen om de prijzen. Mede door de aftrek van drie punten staan we te laag op de ranglijst. Dat neemt niet weg dat we aan het eind van het seizoen op de plek staan waar we thuishoren. Daarom zullen we na de winterstop een inhaalslag moeten maken. Hopelijk kunnen we daar vanavond een eerste stap mee zetten door 2019 in ieder geval met een thuisoverwinning af te sluiten."

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 13-12-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK