20/21
2341verkochte seizoenkaarten

'Nicky houdt van Roda JC'

Hij speelde samen met toppers als Matthijs de Ligt en Justin Kluivert. Inmiddels lijkt ook de definitieve doorbraak van Nicky Souren nabij.
RUGNUMMER 24 

Naam: Nicky Souren 
Geboren: 18 december 1999 te Rotterdam 
Club: Roda JC Kerkrade
Positie: Middenvelder  
Contract: Tot medio 2020

De afgelopen twee wedstrijden maakte je je eerste doelpunten in het betaald voetbal. De hoogtepunten in je carrière tot nu toe? 
“Zeker, vooral omdat ik als controlerende middenvelder niet zo vaak scoor. Én omdat ik profvoetbal nog steeds zie als een droom, het mooiste dat er is. Ik heb in Oranje Onder 15 en Onder 17 gespeeld met voetballers als Matthijs de Ligt, Tahith Chong en Justin Kluivert. Dat waren mooie ervaringen, maar ik heb ook mindere perioden gekend. Al heb ik er wel altijd alles voor gedaan en gelaten.”

Vanaf je zevende ben je al actief voor Roda JC. Al die jaren gold je als één van de grote talenten van de Voetbalacademie. Hoe zag jouw jeugd eruit? 
“Ik ben geboren in Rotterdam. Na de scheiding van mijn ouders verhuisde ik op mijn zesde met mijn moeder en twee zusjes naar Eijsden. Ik speelde bij de plaatselijke amateurclub, maar werd al na een jaartje door Roda JC opgepikt. Hoewel Fortuna en MVV ook interesse toonden, had ik bij Roda JC meteen een goed gevoel. Spijt van mijn keuze heb ik absoluut nooit gehad. Roda JC is een prachtige club waarvan ik hou.” 

Tijdens de open dag in 2015 werd je al aan het grote publiek gepresenteerd. Twee maanden geleden maakte je in de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles je debuut in de hoofdmacht. Had je eerder op dat moment gehoopt? 
“Eigenlijk wel, maar achteraf was dat gezien de degradatiestrijd niet haalbaar en dus ook niet reëel. Inmiddels ben ik dit seizoen al acht wedstrijden in de basis gestart. Ik ben blij dat de trainer mij de kans heeft gegeven en het is nu aan mij om die te benutten. Met directe concurrenten als Niels Verburgh, Ognjen Gnjatić, Mohamed El Makrini en Livio Milts is dat zeker lastig. Maar ik wil me verder ontwikkelen en ervaring opdoen. Mijn doel is om een vaste waarde te worden voor Roda JC. Verder kijk ik niet.”

Na een prima serie was het gelijkspel van afgelopen week tegen FC Dordrecht een forse tegenvaller. Wat is de conclusie? 
“Dat de wisselvalligheid eruit moet bij ons. We hebben een jong elftal met veel potentie en deze selectie is hechter dan die van vorig seizoen. Hoewel het voetballend niet altijd lukt, werken we er samen hard voor om het maximale te bereiken. We gaan er alles doen om zo hoog mogelijk te eindigen en de play-offs te bereiken. Want als één club de ervaring heeft dat in de nacompetitie alles mogelijk is, dan is het Roda JC wel!”
Geplaatst op: 13-12-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK