20/21
3193verkochte seizoenkaarten

Verder Kijken – Malki vindt nieuwe club in België

Spelers of trainers die in het verleden bij Roda JC Kerkrade hun brood hebben verdiend, is niet iets opmerkelijks. Zelfs op EK‘s zie en hoor je ze voorbijkomen. In de rubriek "Verder Kijken" lichten we elke week enkele voormalige Koempels uit die iets bijzonders hebben meegemaakt in de afgelopen week.
Vandaag onder meer: Sanharib Malki die weer een balletje gaat trappen en Jon Dahl Tomasson trekt zijn pak weer aan!

Sanharib Malki
De Tijger van Damascus was een lange tijd op zoek naar een nieuwe voetbalclub en hij heeft zelfs nog een tijdje meegetraind bij Roda JC. Afgelopen week heeft hij toch besloten om zijn profcarrière definitief te beëindigen. De komende tijd zal Malki gaan voetballen bij de Belgische Derde Amateur RSD Jette. Bij Roda JC was Malki een van de productiefste spitsen van het afgelopen decennium. Zo wist hij ook Johan Cruyff voorbij te streven door drie maal achter elkaar in de eerste minuut van een thuiswedstrijd te scoren (seizoen 2012/13: Roda JC - N.E.C., Roda JC - Heracles Almelo, Roda JC - AZ).

Jon Dahl Tomasson
De 43-jarige Deen kan sinds afgelopen vrijdag weer zijn trainerspak aantrekken. Het Zweedse Malmö FF heeft de Deen aangesteld als hoofdcoach. Op de clubwebsite van Malmö zei Tomasson: "Ik ben trots om te werken met een club als Malmö FF. Je vecht hier om de beste in Scandinavië te zijn." Bij Roda JC kreeg hij in januari 2014 de baan als hoofdcoach. Een halfjaar later kwam er alweer een eind aan zijn trainerscarrière in Kerkrade.

Raymond Gyasi
De rappe vleugelspits heeft met Rovaniemen Palloseura een nieuwe club gevonden. RoPS Rovaniemi eindigde het afgelopen seizoen op de tiende plek in de Finse competitie. In 2015 speelde Gyasi een half jaar op huurbasis bij Roda JC, waardoor hij in Kerkrade samen kwam te spelen met zijn oudere broer Edwin Gyasi.

Aleksandar Stankov
Tot aan 2011 speelde Aleksandar bij Roda JC, waar hij samen met zijn broer Antonio ook in de jeugdopleiding speelde. Via TOP Oss, diverse Deense en Faeroërse clubs en het Duitse SC Union Nettetal is hij vandaag bij Groene Ster gepresenteerd. Bij de Derde Divisionist uit Heerlerheide spelen meerdere voormalig Roda JC'ers, onder wie Danny Stassar, Dylan Zwartjes en Tim Blättler.

Nathan Rutjes
Aan het begin van dit seizoen verliet de reeds gestopte Nathan Rutjes de maatschappelijke tak van Roda JC. Momenteel vervult hij dezelfde taak bij zijn oude club: Sparta Rotterdam. Sinds afgelopen zaterdag is de "man met het matje" op zoek naar de Mol in het Avrotros programma "Wie is de Mol?". De komende weken is het spelprogramma te zien op NPO1 om 20.30 uur.

Geplaatst op: 13-01-2020
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK