20/21
2568verkochte seizoenkaarten

Roda JC pakt in slotminuten de volle buit tegen FC Eindhoven

Roda JC Kerkrade heeft vanavond op de valreep drie belangrijke punten gepakt in de strijd voor de Play-Offs. De ploeg van Eric van der Luer won met 1-2 bij FC Eindhoven door een eigen doelpunt van Loof.
Roda JC kwam al na vijf minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Celestin Djim. Het was Livio Milts die vanaf links de voorzet gaf op Djim, waarna de spits de bal koelbloedig binnen werkte. Roda JC had daarmee de vroege voorsprong in handen.


Helaas was deze voorsprong maar van korte duur, want Elton Kabangu maakte zes minuten later alweer de gelijkmaker voor FC Eindhoven. Roda JC bleef hierna op zoek naar een doelpunt, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. Het was FC Eindhoven dat de grootste kansen kreeg om een doelpunt te maken. Samy Bourard dook gevaarlijk op voor het doel van Tom Muyters, maar de middenvelder zag zijn kopbal nét naast het doel belanden. De Blauw-Witten dachten in de 34e minuut via van der Heyden op voorsprong te komen, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel, doelpunt afgekeurd. Zodoende gingen beide teams met een 1-1 stand de kleedkamers in.

Tweede helft
FC Eindhoven creëerde verschillende kansen in het tweede bedrijf. Elisha Sam kreeg de grootste kans tot dan toe in de wedstrijd. De speler van FC Eindhoven schoot vanaf vijf meter hoog over het doel van Tom Muyters. Roda JC was gewaarschuwd, want het was de thuisploeg dat steeds gevaarlijker werd. In de 77e minuut was het wederom Tom Muyters die Roda JC op de been hield met een schitterende redding. De sluitpost tikte de bal op katachtige wijze uit het doel.

Het leek erop dat beide teams genoegen moesten nemen met een gelijkspel, totdat verdediger Loof de bal in de 89e minuut in eigen doel werkte. Gyliano van Velzen kreeg de bal mee via links en tikte de bal aan tegen Loof: 1-2. FC Eindhoven wist hierna niet meer voor gevaar te zorgen en zo wist Roda JC na lange tijd weer een uitwedstrijd te winnen.


Op vrijdag 19 april speelt Roda JC om 20.00 uur in het Parkstad Limburg Stadion tegen TOP Oss. Tickets voor dit duel zijn te koop via de Roda JC app en online via www.rodajc.nl/tickets.
Opstelling Roda JC Kerkrade:
1. Tom Muyters (K), 13. Pepijn Schlösser, 3. Daryl Werker, ©, 27. Mitchel Keulen, 5. Jannes Vansteenkiste, 24. Nicky Souren, 2. Henk Dijkhuizen, 6. Mohamed El Makrini, 25. Livio Milts, 18. Mart Remans, 21. Celestin Djim

Wisselspelers:
16. Radomir Novakovic (K), 26. Raf Mertens (K), 7. Tim Väyrynen, 11. Gyliano van Velzen, 15. Florian Loshaj, 19. Mitchel Paulissen, 22. Niels Verburgh, 23. Daniele Zotti, 28. Dico Jap Tjong

Opstelling FC Eindhoven:
12. Guy Smit (K), 3. Collin Seedorf, 4. Siebe van der Heyden, 6. Karim Essikal, 7. Alvin Daniels, 8. Elton Kabangu, 10. Branco van den Boomen ©, 11. Samy Bourard, 16. Augustine Loof, 19. Elisha Sam, 35. Rochdi Achenteh

Wisselspelers:
15. Rigino Cicilia, 17. Marcelo Lopes, 25. Kaj de Rooij, 28. Gijs van Otterdijk, 29. Jay Idzes, 30. Tibotius Odunze

Doelpunten:
5' | Celestin Djim
10' | Elton Kabangu
89' | Augustine Loof (e.d.)

Gele kaarten:
23' | Siebe van der Heyden

Rode kaarten:

Wissels:

64' | Marcelo Lopes voor Karim Essikal
64' | Riginio Cicilia voor Bruce Sam
70' | Mitchel Paulissen voor Pepijn Schlösser
70' | Gyliano van Velzen voor Livio Milts
90+1' | Niels Verburgh voor Celestin Djim

Toeschouwers:

FC Eindhoven - Roda JC Kerkrade | 12 april 2019

Geplaatst op: 12-04-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK