20/21
2341verkochte seizoenkaarten

Oude bekenden Roda JC & FC Dordrecht

Oud Roda JC-spelers Guy Ramos en Antonio Stankov zijn bekenden bij FC Dordrecht, de komende tegenstander van Roda JC dit weekend.
Antonio Stankov
Antonio Stankov is een Macedonische voetballer die zijn wedstrijden voor FC Dordrecht speelt. Stankov speelt momenteel als rechtsback en is tevens aanvoerder van FC Dordrecht. In Augustus 2017 tekende hij een contract bij de Schapekoppen en sindsdien is hij één van de sterkhouders.

Bij Roda JC wist de Macedonische jeugdinternational nooit echt door te breken. Hij kwam in 2008 naar Kerkrade met zijn tweelingbroer Aleksander, die vooral bekendheid kreeg door zijn invalbeurt in de cruciale Play-off wedstrijd van Roda JC tegen SC Cambuur. Stankov is inzetbaar als back, maar kan ook op het middenveld uit de voeten.

Stankov speelde in het verleden voor Roda JC, FC Oss, MVV, Viborg FF (DEN), Vejle BK (DEN) en Achilles ‘29.


Persoonlijke informatie
Volledige naam: Antonio Stankov
Geboortedatum:19 februari 1991
Geboorteplaats: Stip, Joegoslavië
Been: rechts
Positie: rechtsback
Huidige club: FC Dordrecht

Guy Ramos
Odysseu Guy Ramos is een Nederlandse voetballer met een Kaapverdisch paspoort. Ramos speelde in de jeugdopleiding van FC Dordrecht. Na zes jaar FC Dordrecht maakte hij in 2010 de overstap naar RKC Waalwijk, waarmee hij promoveerde naar de Eredivisie.

In het seizoen 2013/2014 maakte Ramos de overstap naar Roda JC. Na Ard van Peppen was Ramos de tweede verdediger die transfervrij overkwam van RKC Waalwijk. Ruud Brood was destijds de trainer. Hij typeerde Ramos als ‘een straatvechter die altijd op het randje speelt‘. Met zijn imposante voorkomen en harde spel schrok Ramos veel aanvallers af. Hij degradeerde op zaterdag 3 mei 2014 met Roda JC naar de Eerste divisie en promoveerde een seizoen later weer via de nacompetitie (NAC-Roda JC). Ramos kwam 40 keer in actie voor Roda JC en scoorde in totaal 3 doelpunten.

Roda JC-spelers Guy Ramos (links) en Henk Dijkhuizen (rechts).
Negatief record
Ramos staat in Nederland bekend als een ware ‘kaartenpakker‘. De verdediger verzamelde in het shirt van RKC in het seizoen 2011-2012 liefst twaalf gele kaarten. Ramos is ook met rode kaarten recordhouder. In 2014 werd hij voor de elfde keer in zijn profcarrière van het veld gestuurd. Met dat aantal liet hij Raymond Atteveld en Marco Gentile (allebei tien keer) achter zich en werd hij alleen recordhouder rode kaarten in het betaald voetbal.

Ramos speelde in Nederland eerder bij FC Dordrecht en RKC Waalwijk.


Persoonlijke informatie
Volledige naam: Odysseu Guy Ramos
Geboortedatum:16 augustus 1985
Geboorteplaats: Rotterdam, Nederland
Been: rechts
Positie: centrale verdediger
Huidige club: Almere City FC
Geplaatst op: 12-03-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK