20/21
3193verkochte seizoenkaarten

Statement n.a.v. gebeurtenissen tijdens Roda JC - MVV

Wij vinden het teleurstellend dat scheidsrechter Van Boekel het spel twee maal stil heeft moeten leggen omdat er vuurwerk werd afgestoken op de Koempeltribune.
Met de vierhoek hebben we besloten om het spel te laten hervatten op voorwaarde dat het niet nog een keer zou gebeuren. Het is enorm jammer dat een deel van de supporters het verpest voor de mensen die gewoon fijn naar een wedstrijd willen kijken in het stadion. Gelukkig heeft zich in de tweede helft geen incident meer voorgedaan. De politie doet verder onderzoek en samen met het OM, Gemeente Kerkrade en Roda JC zal bekeken worden of, en zo ja welke maatregelen kunnen worden getroffen tegen de personen die verantwoordelijk zijn.

Een derby van dergelijke aard (Roda JC - MVV) wordt zeer grondig door alle ketenpartners tezamen voorbereid. Dit is nu ook het geval geweest. Tot voor het begin van de wedstrijd waren er geen aanwijzingen voor dit gedrag. De vier betrokken organisaties zullen nalopen hoe een en ander heeft kunnen gebeuren en wat er daarmee gedaan kan worden.

Veiligheid in stadions is niet alleen een zaak van de overheid maar zeker ook van supporters. Iedereen vindt de mate van inzet van politie, beveiliging en andere diensten overdreven. Daarom wordt er gestreefd naar normalisatie van deze inzet. Het gedrag dat supporters vandaag hebben laten zien, draagt daar niet toe bij.
Geplaatst op: 12-01-2020
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK