Wim Collard: "Ik begrijp dat het publiek murw is gebeukt"

Algemeen Directeur Wim Collard blikt via deze website vooruit op het jaar 2018.
"Hoewel de stand op de ranglijst anders doet vermoeden, is het binnen de club betrekkelijk rustig. Dat neemt niet weg dat we verwachten dat er op relatief korte termijn veranderingen gaan plaatsvinden. Helaas zijn we als nummer achttien de winterstop ingegaan. Voor het zesde opeenvolgende seizoen beleven we zware tijden. Hoewel ik er nog alle vertrouwen in heb dat we ons opnieuw kunnen handhaven, is ook duidelijk dat we toe zijn aan een rigoureuze koerswijziging. Sinds de opening van het Parkstad Limburg Stadion bedroegen de inkomsten van de club elk seizoen ongeveer 11 miljoen euro. Dat is onvoldoende om een structureel verblijf in de Eredivisie te garanderen.

Optimistisch
De redding door Frits Schrouff, nu twee jaar geleden, was van levensbelang voor Roda JC. Duidelijk was ook dat de overname door Frits van tijdelijke aard was. Met de komst van Aleksei Korotaev leek de toekomst van Roda JC er rooskleurig uit te zien. Iedereen kent het vervolg, al ziet het ernaar uit dat Aleksei wordt vrijgesproken. We hebben regelmatig contact en Aleksei is daar zelf heel optimistisch over.

Structurele oplossing
Dat neemt niet weg dat het geduld van hem, maar zeker ook van iedereen die Roda JC een warm hart toedraagt, zwaar op de proef wordt gesteld. En ook Frits wil van zijn formele verplichting en aandelenlast af. Daarom zitten we in een lastige situatie. Hoewel het gevoel van Aleksei voor Roda JC onveranderd is, komen er regelmatig andere partijen in beeld die interesse in onze club hebben. En aangezien wij niet in een luxepositie zitten, kunnen wij het ons niet permitteren om nog veel langer te wachten. Ik begrijp dat het publiek - gezien de afgelopen vijf seizoenen - murw is. Ook ik heb iedere keer buikpijn als we niet winnen. Daarom zal er in de komende maanden een structurele oplossing moeten komen.

Eigendomsstructuur
Om een volgende stap te maken, willen we uiterlijk in het tweede kwartaal van dit jaar de eigendomsstructuur binnen Roda JC wijzigen. Frits heeft dat besluit genomen en dat moet nu uitgevoerd worden. Het liefst zouden we alsnog in zee willen gaan met Aleksei Korotaev. Ook Frits heeft daar nog steeds een heel goed gevoel bij en is ervan overtuigd dat Aleksei het beste met Roda JC voorheeft. Duidelijk is dat Frits en de raad van commissarissen hier intensief mee bezig zijn. Hoewel er momenteel nog niets concreets speelt, blijft Roda JC een heel aantrekkelijke club met veel mogelijkheden.

Niets of niemand is belangrijker dan de club
Hoe de positie van Harm van Veldhoven en mij er bij een nieuwe eigenaar gaan uitzien, is onduidelijk. Maar één ding staat vast: niets of niemand is belangrijker dan de club!"
Geplaatst op: 12-01-2018