20/21
2568verkochte seizoenkaarten

De visie van Jean-Paul: 'Focus weer op voetbal'

“Door alle commotie was het voetbal de afgelopen tijd op de achtergrond geraakt. Daarom ben ik er heel trots op hoe professioneel de groep hiermee is omgegaan.
De 1-2 zege bij Telstar was daar een bewijs van. Hoewel we afgelopen week niet onze beste wedstrijd speelden, hadden we het in defensief opzicht goed voor elkaar. In de tweede helft resulteerde dat in meer mogelijkheden. Dan is het mooi dat we met Iké Ugbo een heel sterke spits hebben die alweer zijn vijfde doelpunt maakte. Ook was ik er heel tevreden over dat we ons na de gelijkmaker van Telstar wisten te herpakken. Én dat we vervolgens vanuit een spelhervatting de winnende treffer maakten.

Naast de overwinning is het natuurlijk een heel goede zaak dat er op bestuurlijk niveau een oplossing is gevonden en dat iedereen weer aan het werk is. Het doet me deugd dat veel mensen Roda JC nog steeds zien als een club met een grote aantrekkingskracht én potentie.

Voetbal weer centraal

Daardoor is de rust binnen de club teruggekeerd en ligt de focus weer op voetbal. Ik hoef er niet omheen te draaien dat al die perikelen iets met ons gedaan hebben. Gelukkig hebben we op het veld het juiste antwoord gegeven. Vanaf nu staat het voetbal weer centraal. Daar ligt ook als trainer mijn verantwoordelijkheid. Ik zie het als een uitdaging om onze ingeslagen weg voort te zetten.

Ik hoop dan ook dat wij morgen tegen Helmond Sport een vervolg kunnen geven aan onze succesvolle reeks. Van de afgelopen vijf wedstrijden ging er slechts één verloren. En ondanks de blessures van Richard Jensen, Roshon van Eijma, Mitchel Keulen en Yann Bisseck stond het afgelopen week in verdedigend opzicht goed. Ook morgenavond zal defensieve zekerheid de basis zijn voor een goed resultaat."

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 11-10-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK