20/21
3012verkochte seizoenkaarten

'Top vijf als uitdaging'

“Zondag beginnen we alweer aan de tweede seizoenshelft. Met Go Ahead Eagles treffen we een club die uitstekend presteert en niet voor niets tot de titelkandidaten wordt gerekend. Na afloop weten we dan meteen waar we staan.
Het mag duidelijk zijn dat 2018 een tropenjaar is geweest. Toch heb ik aan de eerste competitiehelft een positiever gevoel overgehouden dan ik vooraf had ingeschat. Mede vanwege diverse blessures hebben met Radomir Novakovi , Roshon van Eijma, Pepijn Schlösser, Daniele Zotti, Nicky Souren, Tiemen Wijnen, Thomas Paumen, Dico Jap Tjong en Mart Remans maar liefst negen jeugdspelers hun debuut gemaakt. En vanwege de blessures van Richard Jensen en Jannes Vansteenkiste bestaat de mogelijkheid dat Mitchel Keulen vandaag de tiende wordt.

Het is, naast de geleverde kwaliteit, een verklaring voor onze wisselvallige prestaties. Voordeel is dat het de onderlinge concurrentie absoluut heeft versterkt. Hoewel er in alle spelers nog rek zit, moet hun uiteindelijke ontwikkeling natuurlijk nog blijken.

Als onze selectie intact blijft, zullen er tijdens de transferperiode geen spelersmutaties plaatsvinden. Dat neemt niet weg dat we wel degelijk onze sportieve ambities hebben. We weten donders goed waar het om draait en we gaan er alles aan doen om onze supporters dat te bieden. Daarbij is het onze uitdaging om bij de top vijf te eindigen.

Belangrijkste doel is dat onze prestaties in de tweede seizoenshelft stabieler worden. In wedstrijden willen we bepalender zijn en meer controle hebben. Vooral in aanvallend opzicht willen we vaker onze stempel drukken, al is duidelijk dat we vanuit de counter wel degelijk onze kwaliteiten hebben.

Ook zondag zullen we daar gebruik van proberen te maken. Maar we willen we ook brutaal zijn door Go Ahead snel bij de strot te pakken zodat ze niet aan voetballen toekomen. Om nog voor de tweede periodetitel in aanmerking te komen, telt niets anders dan de volle winst. Hoewel we het niet meer in eigen hand hebben, gaan we daar vol voor. Na afloop zal duidelijk zijn wat dat heeft opgeleverd."

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 11-01-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK