Gelijkspel Roda JC Kerkrade in Almere

Roda JC Kerkrade heeft vanavond in het Yanmar Stadion met 0-0 gelijk gespeeld tegen Almere City. Er zal aanstaande zondag hoe dan ook gewonnen moeten worden tijdens de return in het Parkstad Limburg Stadion om de finale van de Jupiler Play-offs te bereiken.
De bezoekers werden gesteund door een vol uitvak, waar de sfeer ruim voor de aftrap er al goed in zat. De openingsfase was duidelijk voor de ploeg van Robert Molenaar. Een aantal dreigende momenten zorgde nog niet direct voor kansen, maar de toon was gezet. De eerste doelpoging kwam van het hoofd van Chris Kum, maar zijn kopbal ging ruim over de goal van Almere City-doelman Kramer.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Roda JC. Een prachtige aanval via onder andere Auassar en Vansteenkiste belandde in de voeten van Donis Avdijaj, wiens inzet rakelings naast het vijandige doel verscheen. Enkele ogenblikken later kwam de thuisploeg bijna op voorsprong, toen Hidde Jurjus een bal losliet. Gelukkig herstelde de goalie zijn fout razendsnel en liep het met een sisser af.

Twee minuten later was Jurjus een schot van Overtoom de baas en verwerkte de bal tot hoekschop. De opeenvolgende corner werd door Javier Vet tegen de lat gewerkt; Roda JC kroop door het oog van de naald. De thuisploeg werd naarmate de eerste helft vorderde, steeds gevaarlijker. Hoefdraad en Owusu kregen twee prima mogelijkheden om de score open te breken, maar lieten dit allebei na. Op slag van rust kwam Roda JC bijna op een 0-1 voorsprong. Een inzet van Gustafson werd door doelman Kramer ternauwernood tegen de lat gewerkt.

Zes minuten na rust pegelde Tom Overtoom de bal rakelings over de goal van Hidde Jurjus. Nadat Roda JC al enkele malen dicht in de buurt kwam van doelman Kramer, kreeg de ploeg van hoofdtrainer Molenaar in de 67e minuut de grootste kans. Jannes Vansteenkiste volleerde de bal tegen de lat en vervolgens kregen Schahin en Gustafson de rebound niet tegen de touwen. Twee minuten later belandde een schot van Rosheuvel in het zijnet. Diezelfde Rosheuvel kreeg zeven minuten later wederom een mogelijkheid, maar de buitenspeler pegelde de bal torenhoog over de goal.

Zes minuten voor tijd had Gnjatic Roda JC op een 0-1 voorsprong moeten zetten. Een voorzet van Auassar belandde op zijn hoofd, maar doelman Kramer redde knap. Twee minuten later miste Mac-Donald een dot van een kans voor de thuisploeg. In de tegenstoot kopte Dani Schahin rakelings over. Tijdens de twee minuten blessuretijd kreeg Almere City nog een vrije trap. Gelukkig voor Roda JC ging deze hoog over de goal van Jurjus en bleef de wedstrijd steken op 0-0.

Steun Roda JC aanstaande zondag tijdens de return in het Parkstad Limburg Stadion en koop uw ticket(s) via www.rodajc.nl/tickets.
#SamenAllesGeven!

Doelpunt[en]
geen
Rode kaart:
geen

Gele kaart:
[39] Donis Avdijaj

Roda JC Kerkrade:
Trainer: Robert Molenaar
Opstelling :
1. Hidde Jurjus, 3. Patrick Banggaard, 4. Chris Kum, 7. Mikhail Rosheuvel, 8. Adil Auassar, 9. Dani Schahin, 10. Simon Gustafson, 13. Tsiy Ndenge , 15. Ogjnen Gnjatic, 17. Jannes Vansteenkiste, 27. Donis Avdijaj.
Bank:
2. Henk Dijkhuizen, 5. Ard van Peppen, 6. Mohamed el Makrini, 11. Gyliano van Velzen, 14. Mario Engels, 16. Filip Kurto, 18. Jorn Vancamp, 20. Daryl Werker, 23. Nathan Rutjes, 25. Livio Milts, 28. Maecky Fred Ngombo, 30. Radomir Novakovic.
Wissels:
[77] Mario Engels voor Donis Avdijaj

Almere City FC:
Trainer: Jack de Gier
Opstelling:
1. Chiel Kramer, 3. Calvin Mac-Intosch, 4. Faris Hammouti, 6. Javier Vet, 7. Sherjill MacDonald, 11. Jergé Hoefdraad, 12. Tom Overtoom, 13. Leeroy Owusu, 14. Damon Mirani. 19. Silvester van der Water, 20. Gaston Salasiwa.
Bank:
8. Jeffrey Rijsdijk, 9. Dennis van der Heijden, 18. Ezra Walian, 22. Mike Grim, 23. Achille Vaarnold, 24. Anass Ahannach, 30. Mink Peeters, 36. Nicky van Hilten.
Wissels:
[65] Nicky van Hilten voor Leeroy Owusu

Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Assistent scheidsrechter: Johan Balder
Assistent scheidsrechter: Erwin Zeinstra
Vierde official:: Sander van der Eijk

Toeschouwers: 2700
Geplaatst op: 10-05-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK