20/21
3012verkochte seizoenkaarten

Yannis Anastasiou: ‘Durf en lef tonen‘

Afgelopen week hebben we teveel respect getoond voor PSV. We waren niet agressief en scherp, wonnen daardoor vrijwel geen duel en durfden niet te voetballen. Daardoor hebben we
het PSV wel heel gemakkelijk gemaakt.
Net als tegen Heerenveen hebben we de doelpunten afgelopen weekend veel te eenvoudig weggegeven. Dat het aantal tegentreffers ons op het eind van de competitie een of twee plaatsen kunnen schelen, is in de huidige stand al zichtbaar. Natuurlijk kunnen wij tegen PSV verliezen. Maar niet op deze manier. Daarom hebben we afgelopen week de hoofden bij elkaar gestoken en de knop proberen om te zetten. We willen de laatste twee duels snel vergeten en hebben de focus gelegd op de komende twee thuiswedstrijden tegen FC Groningen en FC Twente.

Tijdens de winterstop is de selectie flink uitgebreid. Veel spelers hebben individuele training en specifieke aandacht nodig. Door het vertrek van Steve Rutter kwamen Rick Plum en ik daarin tijd tekort. Daarom ben ik blij dat René Trost aan de technische staf is toegevoegd. Bij mijn komst als speler in 2000 was René assistent-trainer onder Sef Vergoossen. Vanaf dat moment heb ik René leren kennen als een prima trainer en een goed en verstandig mens. René heeft veel kennis van het spelletje en is door zijn ervaring van toegevoegde waarde. En omdat hij de cultuur van de club en de mensen kent, heeft hij geen tijd nodig om te acclimatiseren.

De resterende negen wedstrijden van de competitie zal er sprake zijn van veel druk. Dat neemt niet weg dat we met de nieuwe spelers meer naar voren willen spelen. Ook zondag zullen we via een snelle opbouw en een hoog tempo het initiatief moeten nemen en FC Groningen onder druk proberen te zetten. Zonder onze verdedigende taken te verwaarlozen, moeten we FC Groningen opjagen en mogen we ze geen rust geven.

Ook de afgelopen twee thuiswedstrijden was er sprake van veel spanning. Toch wisten we de duels tegen Excelsior en Go Ahead Eagles in winst om te zetten. Dat moet vertrouwen geven en daarom is het belangrijk om die overtuiging te laten zien en meer durf en lef te tonen. We moeten initiatief nemen, meer van elkaar eisen en het aandurven om fouten te maken. Zowel in het dagelijks leven als dat van een sporter is dat belangrijk. Zonder durf en lef win je geen wedstrijden en is er dus geen succes.
Geplaatst op: 10-03-2017
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK