Robert Molenaar: 'Meer energie uitstralen'

“Aan de wedstrijd van afgelopen week tegen Jong FC Utrecht heb ik een positief gevoel overgehouden. Dat neemt niet weg dat we dit seizoen hebben aangetoond dat we een hoger niveau kunnen halen.
Hopelijk slagen we daar vanavond tegen Helmond Sport opnieuw in. Ten opzichte van de ontmoetingen tegen Jong AZ en SV Urk hadden we in Utrecht meer controle over de wedstrijd en was ons aandeel groter. Hoewel dat niet resulteerde in veel kansen hadden wij het initiatief en bepaalden we het tempo. Daarom was de winst terecht, al bleek opnieuw dat Mario Engels goud waard is voor ons. Zijn opportunistische spel en goals hebben ons al de nodige punten opgeleverd.

Vanwege schorsingen en blessures hebben dit seizoen maar liefst acht jeugdspelers hun debuut in de hoofdmacht gemaakt. Dat toont aan dat we, soms uit nood geboren, een smalle selectie hebben. Toch kan dat ook veel positiefs opleveren. Jonge spelers worden nu voor de leeuwen gegooid maar door hen vertrouwen te geven, krijgen ze de kans zich te bewijzen.

Zo hebben Roshon van Eijma en Nicky Souren nu al respectievelijk vijf en drie optredens achter hun naam en weten ze zich goed staande te houden. Terwijl Roshon het als centrale verdediger vooral van zijn duelkracht moet hebben, is Nicky vooral heel balvast. Hij is de schakel tussen de verdediging en aanval en was tegen Urk een van de meest constante spelers.


Helmond Sport, onze tegenstander van vanavond, wist dit seizoen nog geen wedstrijd te winnen. Wat dat met een ploeg doet, hebben we zelf afgelopen seizoen ervaren. Op het moment dat het tegenzit, wordt het vertrouwen minder en is het verzet sneller gebroken. Gezien de situatie waarin Helmond Sport zich bevindt, voelt het voor ons als een plicht om drie punten te pakken. Daarom zullen we ontevreden zijn als we daarin niet slagen.

Belangrijk is dat wij als team de vonk laten overslaan naar het publiek en niet andersom. Het uitstralen van meer energie en geloof in onze kwaliteiten speelt daarin een grote rol. Ons spel mist nog regelmatig voldoende daadkracht om de tegenstander achteruit te dwingen en naar lucht te laten happen. Terwijl het publiek juist wil zien dat we de tegenstander met opportunistisch voetbal en veel energie blijven opjagen. Daardoor wordt het spel attractiever en slaat de vonk sneller over. Én stijgen de kansen om tot een goed resultaat te komen!"

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 09-11-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK