'Nieuwe kansen en uitdagingen'

“Vandaag staan we aan de start van het nieuwe seizoen. Een jaargang, waar na het vertrek van negen spelers en de komst van evenveel aanwinsten, nieuwe kansen en uitdagingen liggen.
Terugkijkend op de afgelopen weken heb ik het gevoel dat ik met mijn komst naar Roda JC de juiste keuze heb gemaakt. Roda JC is een club die bij mij altijd op de achtergrond heeft gespeeld. In het verleden ben ik als speler én als trainer een aantal keren benaderd. Al in 1993 wilde Nol Hendriks mij aantrekken, maar als geboren en getogen Utrechter had ik toen een andere droom.

Net als FC Utrecht is Roda JC een familieclub met heel goede supporters. Ik hou van clubs waar emoties leven. Natuurlijk voel ik de pijn die de club heeft geleden en de betrokkenheid van de fans. Maar het helpt mij niet om daar lang stil bij te blijven staan. Ik garandeer niet dat de Eredivisie wordt behaald, wel dat de spelers fysiek sterk en hongerig zullen zijn. Het voetbal moet komend seizoen strijdvaardig zijn, maar vooral ook slim.

Daarbij geloof ik in het realistische plan van Mauricio García de la Vega. Mauricio heeft niet de druk neergelegd dat we meteen moeten promoveren. Wel dat we met deze club en deze begroting de ambitie moeten hebben om mee te doen om de prijzen. Ook zullen we er keihard voor werken om de nacompetitie te halen, al hebben we daar wel iedereen bij nodig.

Scorend vermogen
Tijdens de voorbereiding hadden we regelmatig de controle over wedstrijden. Toch slaagden we er te weinig in om kansen te creëren en effectief te zijn. Dat geeft aan dat we nog een grote stap moeten zetten. Daarom ben ik blij met al onze aanwinsten én met de recente komst van de spitsen Ivan Prtajin en Iké Ugbo. Tijdens zijn stage bleek Ivan een targetman met scorend vermogen, Iké zorgt op zijn beurt voor diepte in ons spel.

Al met al zien we groei en ontwikkeling, maar zijn we nog te grillig. Hoewel dat bij de huidige situatie past, mogen we dat niet accepteren. De komende wedstrijden moeten we steeds meer toegroeien naar vastigheden en resultaat. Te beginnen met de wedstrijd van vanavond tegen Almere City!"

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 09-08-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK