Robert Molenaar: Dit beleid verdient resultaat.

“Na de nederlagen tegen FC Utrecht en Willem II kwam het verlies van afgelopen week tegen Heracles Almelo opnieuw aan als een dreun. Toch zal Sparta vandaag zeker niet met een gerust hart naar Kerkrade afreizen.
Als technische staf zijn we de afgelopen dagen de positieve zaken blijven belichten. Zo begonnen we tegen Heracles furieus en bleven we ook na de tegentreffer onverstoorbaar de aanval zoeken. Maar helaas lukte het niet om, ondanks alle energie die we erin staken, de aansluitingstreffer te maken. Qua geluk zat het ons niet mee, al misten we ook de finesse.

Daarom ben ik blij dat Donis Avdijaj vandaag weer bij de selectie behoort. Hij is een speler die met zijn individuele klasse uit het niets een doelpunt kan maken. Ook in de vier weken dat Donis geblesseerd was, had hij een enorme drive om weer zo snel mogelijk op het veld te staan. We willen met Donis echter geen risico lopen en remmen hem daarom regelmatig af.

Ondanks de huidige situatie is mijn contract verlengd. Het bewijst dat de directie tevreden is over mijn functioneren. Ik ben blij met dat vertrouwen, iets dat ik het hele seizoen al voel. Daaruit blijkt dat de emotie en het opportunisme bij Roda JC momenteel naar de achtergrond zijn gedrongen. De directie wil een streep zetten onder het verleden en breken met een traditie. We hebben een heldere visie over de toekomst waarin we nog genoeg hindernissen moeten nemen. In een dergelijke situatie is stabiliteit een eerste vereiste. Daarom verdient dit beleid resultaat en hoop ik voor iedereen die Roda JC een wam hart toedraagt op een gunstige afloop.

Vanaf de start van de competitie hebben we aangegeven dat handhaving dit seizoen de doelstelling is. De ambitie is om dat zonder nacompetitie te doen. Om dat te realiseren is een goed resultaat tegen een directe concurrent als Sparta een vereiste. Dick Advocaat is een trainer die uitgaat van een goede organisatie en een realistische spelopvatting. En net als wij heeft Sparta een team dat er moeite mee heeft om een achterstand om te buigen. Daarom is de kans groot dat de ploeg die vanavond op voorsprong komt de pot dichtgooit.

Dat neemt niet weg dat wij opnieuw van eigen kracht zullen uitgaan. We zullen niet blind naar voren rennen, maar met overleg de aanval kiezen. Daarnaast moet de vechtersmentaliteit van afgelopen week tegen Heracles de standaard worden voor de rest van het seizoen. Dan ben ik ervan overtuigd dat de vonk naar het publiek blijft overspringen en we het geluk kunnen afdwingen. En we dus ook veel kans hebben om vanavond van Sparta te winnen!"
Bron: Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 09-03-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK