Dani Schahin: Rol van de fans kan beslissend zijn

Met zijn sterke spel en belangrijke goals is hij uitgegroeid tot een van de sterkhouders van Roda JC. Spits Dani Schahin zorgt voor routine en rust in de bloedstollende weken waarin Roda JC opnieuw is beland.
Om maar met de deur in huis te vallen: hoe precair is de situatie momenteel?
“Na drie nederlagen op rij hebben we het opnieuw zwaar. Afgelopen week deden we onszelf tegen Heracles tekort door de kansen niet te benutten. Tot de negentigste minuut hebben we geprobeerd om de aansluitingstreffer te maken. Iedereen heeft alles gegeven, maar helaas mocht het niet zo zijn. Ten opzichte van vorig seizoen incasseren we meer doelpunten, maar scoren we meer. Dat maakt het spel interessanter en aantrekkelijker. Hopelijk kunnen we daar zaterdag tegen Sparta de vruchten van plukken. Al blijft de slechte start van de competitie ons achtervolgen. Als we uit de eerste zes wedstrijden drie of vier punten hadden gesprokkeld, stonden we er nu een stuk beter voor."

Het afgelopen jaar heb je je ontwikkeld tot een onmisbare schakel. Hoe beoordeel jij je eigen rol?
“Ik ben een spits die afhankelijk is van zijn medespelers. Ik leef van voorzetten en passes en hoop op die manier in de goede positie voor het doel te komen. Van de andere kant ben ik in staat om het team in meerdere opzichten te helpen. Als we het moeilijk hebben, kan ik de bal vasthouden zodat mijn ploeggenoten kunnen aansluiten. Maar als spits wil ik natuurlijk zoveel mogelijk scoren. Dat lukt alleen als het team mij goed gebruikt. Vooral in de wedstrijden meteen na de winterstop ging dat beter, ook omdat we nu met twee centrale spitsen spelen. Daardoor ligt niet alle aandacht van de tegenstander bij mij."

Maar het belangrijkste: je bent fit. Zeker gezien je blessureverleden moet dat als een verademing voelen.
“Vooral tussen mijn 24ste en 26ste ben ik veel geblesseerd geweest. Dat is mentaal heel zwaar, vooral omdat de carrière van een profvoetballer snel voorbij kan zijn. Daarom ben ik gelukkig met mijn huidige situatie. Mijn knieproblemen dateren alweer van ruim een jaar geleden. Als je zulke periodes in je carrière hebt meegemaakt, realiseer je je continu dat het beroep van voetbalprof een geschenk is dat me veel plezier geeft. Daar komt bij dat Roda JC écht een coole club is met één van de mooiste stadions van de Eredivisie."

En waar de supporters na jouw statement weer achter de ploeg staan.
“Sinds die dag worden we, ondanks de recente nederlagen, weer gesteund door onze fans. Als speler merk je het meteen als de supporters zingen en juichen. Daarom spelen we weer met meer plezier in ons eigen stadion. Ik begrijp dat de fans met de huidige resultaten en na al die zware jaren kritisch zijn. Maar ze zien dat we er alles aan doen en daarom blijven ze ons aanmoedigen. Zonder hun steun kunnen we niet. Zeker in de huidige situatie kan de rol van de fans beslissend zijn."

Zoals zaterdagavond tegen Sparta Rotterdam.
“Iedereen begrijpt hoe belangrijk de wedstrijd van zaterdag is. Net als afgelopen week zullen we het beste geven en vol gas gaan. Hopelijk zit het geluk ons nu wel mee. De komende twee wedstrijden zullen aantonen of we naar boven kunnen kijken of dat het op de laatste wedstrijden aankomt. Het zou fantastisch zijn als we van Sparta winnen, maar het is belangrijk dat we punten blijven sprokkelen en de afstand niet te groot wordt."

Jouw contract loopt aan het eind van dit seizoen af. Wat zijn jouw ambities voor de toekomst?
“Momenteel richt ik me nog volledig op Roda JC en heb ik geen idee waar ik volgend jaar speel. Ik ben opgegroeid in Duitsland, daarom blijft de Bundesliga een droom. In principe sta ik overal voor open en sluit ik niets uit. Het hangt er sterk vanaf hoe dit seizoen eindigt. Daarin blijf ik vertrouwen houden en dus kan het zomaar zijn dat ik ook komend seizoen nog voor Roda JC uitkom."

RUGNUMMER 9

Naam: Dani Schahin
Geboren: 9 juli 1989 te Donetsk (OEK)
Clubs: Greuther Fürth, Dynamo Dresden, Fortuna Düsseldorf, FSV Mainz, 05, SC Freiburg, FSV Frankfurt en Roda JC Kerkrade
Positie: Aanvaller
Contract: Tot medio 2018
Bron: Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 09-03-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK