20/21
3193verkochte seizoenkaarten

Roda JC lijdt kleine nederlaag tegen koploper SC Cambuur

Roda JC Kerkrade heeft de ongeslagen reeks (7) vanavond niet kunnen voortzetten. SC Cambuur was met 1-2 te sterk in het Parkstad Limburg Stadion.
De uitploeg nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief. Al binnen vier minuten resulteerde dit in een voorsprong. Jamie Jacobs was het eindstation van de snelle counter en schoot Cambuur op een 0-1 voorsprong. De Friezen hadden het eerste halfuur duidelijk het overwicht, maar Ugbo wist hier na 33 minuten verandering in te brengen. Hij kreeg de bal via Croux en Rösch en schoot van dichtbij hard binnen, 1-1.

In de tweede helft bleef Cambuur de aanval zoeken. Verburgh was voor de geel-zwarten nog dichtbij een treffer, maar hij schoot over. Evenlater kreeg ook Ugbo een mogelijkheid om de voorsprong te pakken. De bal viel voor zijn voeten, maar zijn inzet was te zacht waardoor doelman Stevens de bal eenvoudig kon pakken.

Een kwartier voor tijd schoot Cambuur-spits Mühren een harde voorzet vanaf rechts snoeihard via de lat langs doelman Muyters, 1-2. Een minuut voor het doelpunt was oud Roda JC-speler Mitchel Paulissen onder luid applaus van het publiek ingevallen voor de Friezen.

Vlak voor het eindsignaal kreeg Ugbo nog een reuzekans op de gelijkmaker. Hij kon vrij inkoppen, maar kreeg niet genoeg kracht achter de bal. Invaller Simakala kon in de herkaning vrij inschieten, maar deed dit in de handen van doelman Stevens, eindstand 1-2.

Opstelling Roda JC Kerkrade: 1. Muyters, 13. Schlösser, 3. Werker ©, 22. Verburgh, 20. Van Eijma, 8. Cotán (81' Souren), 6. Klaasen, 29. Rösch (81' Prtajin), 11. Croux, 9. Ugbo, 7. Alberg (64' Simakala)

Opstelling SC Cambuur: 1 Stevens, 3. Mac-Intosch, 4. Schouten ©, 5. Schmidt, 6. Hoedemakers, 7. Kallon, 8. Jacobs, 20. Maulun (84 Akoy), 21. Mühren, 24. Sambissa (57' Bangura), 27. Antonia (74' Paulissen)

Roda JC Kerkrade - SC Cambuur (08-11-2019)

Geplaatst op: 08-11-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK