Roda JC verliest met 2-3 van NEC Nijmegen

Roda JC heeft haar tweede thuisduel in de Keuken Kampioen Divisie met 2-3 verloren van NEC Nijmegen. Doelpuntenmakers bij de thuisploeg waren Mario Engels en Mitchel Paulissen.
De thuisploeg nam direct vanaf de aftrap het initiatief en kwam dan ook snel op voorsprong. Na amper 7 minuten spelen was het wederom "Super Mario" Engels die de thuisploeg op voorsprong zette. Hij schoot de bal beheerst via de paal in de lange hoek.

Na dit doelpunt kwam de uitploeg iets meer in de wedstrijd en creëerde het verschillende mogelijkheden. Na een klein halfuur spelen was het Okita die, na afleggen van Achahbar, de bal hard binnen schoot en de stand weer op gelijke hoogte bracht.

In het laatste kwartier van de eerst helft ging de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen probeerde een doelpunt te forceren maar slaagde hier niet in. Ruststand: 1- 1.

Na de rust is Ognjen Gnjatic de vervanger van Van Velzen. Na een klein uur spelen ging Mario Engels er snel vandoor op het middenveld en liep alleen op de doelman af. Engels bewaarde het overzicht en legde de bal opzij, waar Paulissen in kwam lopen en de aanval simpel afrondde; 2-1.

Een kwartier voor het eindsignaal kwam de ploeg uit Nijmegen op gelijke hoogte door een doelpunt van Braken na een verre uittrap van doelman Alblas. Enkele minuten later benutte Achahbar een strafschop en zette hij de uitploeg op een 2-3 voorsprong.

De laatste 10 minuten kwam Remans in het veld om een slotoffensief te forceren. Dit bracht nieuw vuur in de ploeg met grote kansen voor Gnjatic (schot), Remans (kopbal 2x) en Milts (schot). Uiteindelijk mocht dit slotoffensief niet meer baten. Eindsignaal 2-3.

Volgende week vrijdag (14 september) speelt Roda JC om 20.00 uur in het Mandemakers Stadion tegen RKC Waalwijk. Uitkaarten zijn te koop via www.rodajc.nl/tickets.

Bekijk hier de interviews (FOX Sports)

Opstelling Roda JC Kerkrade:
1. Tom Muyters, 2. Henk Dijkhuizen, 3. Daryl Werker ©, 5. Jannes Vansteenkiste, 6. Mohamed El Makrini, 22 Niels Verburgh, 25. Livio Milts, 19. Mitchel Paulissen, 11. Gyliano van Velzen, 10. Chance Simakala, 14. Mario Engels

Wisselspelers:
16. Novakovic, 26. Mertens, 7. Väyrynen, 13. Schlösser, 15. Gnjatic, 18. Remans, 20 van Eijma, 21. Djim, 27. Keulen

Opstelling NEC Nijmegen:
22. Norbert Alblas, 44. Mathias Bossaerts, 21. Leroy Labylle, 3. Rens van Eijden ©, 34. Terry Lartey-Sanniez, 8. Joey van den Berg, 6. Tom Overtoom, 10. Anass Achahbar, 7. Brahim Darri, 77. Jonathan Okita, 9. Sven Braken

Wisselspelers:
23. Marco van Duin (K), 2. Guus Joppen, 5. Robin Buwalda, 12. Mart Dijkstra, 18. Kevin Jansen, 19. Lowie van Zundert, 20. Paolo Sabak, 24. Lance Duijvestijn, 30. Frank Sturing, 35. Hicham Haouat

Doelpunten:
'7 | Mario Engels
'29 | Jonathan Okita
'58 | Mitchel Paulissen
'76 | Sven Braken
'81 | Anass Achahbar

Gele kaarten:
'62 | Mario Engels
'69 | Niels Verburgh

Rode kaarten:

Wissels:
'45 Ognjen Gnjatic voor Gyliano Van Velzen
'59 | Tim Väyrynen voor Chance Simakala
'78 | Robin Buwalda voor Mathias Bossaerts
'83 | Mart Remans voor Mohamed El Makrini
'84 | Mart Dijksta voor Anass Achahbar
'90+3 | Guus Joppen voor Brahim Darri

Toeschouwers:
8.559

Roda JC Kerkrade - NEC Nijmegen | 8 september 2018

Geplaatst op: 08-09-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK