20/21
2568verkochte seizoenkaarten

'Nog lang niet uitgekeken op Roda JC'

In zijn zesde seizoen als contractspeler van Roda JC kan hij inmiddels als routinier worden gezien. Met al zijn ervaring snakt Daryl Werker naar de Eredivisie. Nog liever wil de fysiek sterke verdediger het hoogste niveau met Roda JC bereiken.
Toch nog even terug naar het afgelopen seizoen. Wat ging er mis?
“Een echte verklaring heb ik daar niet voor. Op het eind was het gewoon op. Opeens kwam de klad erin en speelden we zonder vertrouwen. Dat werd met de week erger. Daardoor kwamen we in een vrije val terecht met de grote nederlagen tegen Helmond Sport en Telstar als absolute dieptepunten. Hoewel ikzelf redelijk constant heb gepresteerd, ben ik een speler die afhankelijk is van het team. Ik ben geen spits of nummer tien die zich met doelpunten of assists kan profileren. Voor een verdediger is dat lastiger."

Je goede vriend Mitchel Paulissen was toe aan een nieuwe uitdaging. Herken jij daar iets in?
“Mitchel en ik hebben daar vaak over gesproken. Hij was inderdaad toe aan een volgende stap. Ik denk dat hij met SC Cambuur een goede keus heeft gemaakt. Toch was zijn situatie niet vergelijkbaar met die van mij. Roda JC is mijn club en daar ben ik nog lang niet op uitgekeken. En andersom hopelijk ook niet. Ik wil het liefst in de Eredivisie spelen, maar nog liever wil ik het hoogste niveau met Roda JC bereiken. Dat is mijn drijfveer en dat blijft mij binden aan Roda JC."

Met de komst van Mauricio García de la Vega is dat perspectief in ieder geval toegenomen.
“Gelukkig wel. Zijn overname was noodzakelijk, ik denk niet dat er veel andere opties waren. Zijn exacte plannen moeten nog duidelijk worden, al heeft onze selectie met negen nieuwelingen een gedaanteverwisseling ondergaan. Toch mogen er komend seizoen nog geen wonderen van ons verwacht worden. Hoewel zestien van de twintig clubs dat nastreven, is het behalen van de play-offs de doelstelling. Dat is een mooie uitdaging en als spelers zullen we er alles aan doen om dat doel te bereiken."

Zodat ook de bezetting in het stadion weer toeneemt.
“Dat de verkoop van seizoenkaarten nu stokt, is gezien de laatste jaren logisch. Alleen wij als spelers kunnen daar op het veld iets aan veranderen. Van alle nieuwelingen ken ik Jordy Croux het beste. Met hem heb ik nog bij MVV samengespeeld. Met Jordy hebben we er ook een echte versterking bij. Dat soort spelers maakt ons beter. Als wij goed gaan presteren, weten de mensen vanzelf de weg naar het stadion weer te vinden. Daar ben ik volledig van overtuigd!"RUGNUMMER 3
Naam: Daryl Werker
Geboren: 27 juni 1994 te Mechelen
Clubs: Roda JC Kerkrade, MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade
Positie: Centrale verdediger
Contract: Tot medio 2020

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 08-08-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK