20/21
2568verkochte seizoenkaarten

Roda JC onderuit tegen NAC Breda

Roda JC Kerkrade heeft vanmiddag het uitduel tegen NAC Breda met 4-1 verloren. Vrijwel de hele wedstrijd was de thuisploeg de bovenliggende partij.
Al in de tweede minuut kon NAC Breda de eerste kans van de wedstrijd noteren. Fin Stokkers kon vrij op doel schieten, maar die kans werd ternauwernood tot een hoekschop verwerkt. De thuisploeg stond diep op de andere helft en zette constant druk op de achterhoede van Roda JC. Na twaalf minuten resulteerde dat in een 1- 0 voorsprong. Jan Paul van Hecke mikte het buitenkansje langs Radomir Novakovic, die wel nog met de vingertoppen aan de bal kwam.



NAC bleef heer en meester op het veld en het kreeg via Huseyin Dogan, Othmane Boussaid en Arno Verschueren diverse mogelijkheden. Iets na het eerste half uur kon Roda JC de eerste kans noteren. Echter lukte het Mart Remans niet om in een 2-tegen-2 situatie de bal voorbij NAC-doelman Nick Olij te schieten. Niet veel later kon het Rat Verlegh Stadion weer juichen, nadat Stokkers de 2-0 maakte. Novakovic had op het eerste schot nog een prima reflex in huis, maar hij kon niet voorkomen dat de spits de rebound binnen kopte.



Na rust kwam Romario Rösch binnen de lijnen, nadat Jordy Croux met een ogenschijnlijk lichte blessure in de kleedkamer achterbleef. De Bredanaren bleven de meeste kansen noteren, tot Iké Ugbo met een counter ver mocht komen. Eenmaal in de zestien werd de Chelsea-huurling naar de grond gewerkt, waardoor scheidsrechter Sander van der Eijk ook een penalty aan Roda JC toekende. Roland Alberg wist, net als Van Hecke in de eerste helft, deze uitgelezen kans te benutten.



Vanaf dat moment kreeg Roda JC meer grip op de wedstrijd en werd het een attractief duel. Twintig minuten voor tijd bracht interim-coach Maurice Verberne zijn tweede wissel: Alberg werd naar de kant gehaald voor Mitchel Keulen, die na lang blessureleed zijn rentree bij Roda JC-1 maakte. Een kwartier voor het laatste fluitsignaal besliste NAC de wedstrijd. Binnen een minuut scoorde het via Pele van Anholt en Mounir El Allouchi twee keer. Van Anholt passeerde Novakovic met een snoeihard schot en El Allouchi krulde de bal heel beheerst binnen. Roda JC kon nog een kans noteren via Remans, maar zijn kopbal was te zacht en zonder richting.

Volgende week (vrijdag 13 maart) speelt Roda JC om 20.00 uur het thuisduel tegen SC Telstar. Tickets zijn eenvoudig online verkrijgbaar via www.rodajc.nl/tickets. Klik hier voor meer ticketinformatie.

Opstelling NAC Breda: Nick Olij (K), Nacho Monsalve ©, Javier Noblejas, Arno Verschueren, Finn Stokkers (80' Sydney van Hooijdonk), Huseyin Dogan, Mounir El Allouchi, Pele van Anholt (85' Yassine Azzagari), Othmane Boussaid, Jan Paul van Hecke (90+1' Wout Neelen), Thom Haye

Opstelling Roda JC Kerkrade: Radomir Novakovic (K); Pepijn Schlösser, Daryl Werker ©, Richard Jensen, Maxime Gunst; Nicky Souren, Antonio Cotán (83' Roshon van Eijma), Mart Remans; Roland Alberg (68' Mitchel Keulen), Ike Ugbo, Jordy Croux (46' Romario Rösch)

Scoreverloop: 13' Jan Paul van Hecke (1-0 | P), 36' Finn Stokkers (2-0), 59' Roland Alberg (2-1 | P), 74' Pele van Anholt (3-1), 75' Mounir El Allouchi (4-1)

NAC Breda - Roda JC Kerkrade 8-3-2020

Geplaatst op: 08-03-2020
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK