20/21
2176verkochte seizoenkaarten

Robert Molenaar: 'Alleen tevreden met drie punten!'

“Vóór de wedstrijd van afgelopen week tegen TOP Oss wisten we dat die ontmoeting een forse uitdaging was. Daarom hadden we een 5-0 overwinning zeker niet verwacht.
Toch is die grote zege te verklaren. De kracht van TOP ligt namelijk niet in het maken van het spel. Door zijn prima vrije trap brak Mario Engels de wedstrijd al na zeven minuten open. Met de grote ruimtes die er toen ontstonden, had Oss veel moeite. Ook slaagden wij erin om hun gevaarlijkste mensen Bryan Smeets en Huseyin Dogan aan banden te leggen.

We klagen wel eens over onze productiviteit, maar de laatste weken zijn we bijzonder efficiënt. Mario Engels had met zijn twee doelpunten en twee assists natuurlijk opnieuw een heel belangrijke bijdrage. Inmiddels is hij met veertien doelpunten topscorer van de Eerste Divisie. Zowel Mario als wij hadden dat aan het begin van het seizoen niet verwacht. Dat is geweldig en belangrijk voor iedereen die Roda JC een warm hart toedraagt, maar zeker ook voor hemzelf.

Nu de ziekenboeg steeds leger raakt, kunnen we vaker terugvallen op dezelfde basis. Qua productiviteit, effectiviteit en het voorkomen van tegendoelpunten zitten we in een goede fase. De dynamiek binnen het team is uitstekend. Hiermee kunnen we prima verder en daarom doen we er alles aan om die scherpte te behouden.

We verwachten dat FC Dordrecht, de tegenstander van vanavond, net als Telstar en TOP Oss met vijf verdedigers en twee spitsen speelt. Een defensief concept waarbij er niet veel ruimtes ontstaan en het dus moeilijk is om daar doorheen te komen. Juist in zulke situaties heb je als team veel creativiteit en handelingssnelheid nodig om kansen te creëren. Hoewel daar niet onze grootste kracht ligt, hebben wij in de afgelopen wedstrijden laten zien dat we in staat zijn om die muur te breken. Daarom is het prettig dat wij nu in dezelfde bezetting kunnen aantreden. Maar dat betekent ook dat we vanavond alleen tevreden zijn met drie punten!"

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 07-12-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK