20/21
2341verkochte seizoenkaarten

Rugnummer 22: 'Als een vis in het water'

Hij is bij uitstek een persoon die zich op zijn gemak moet voelen om goed te kunnen presteren. Momenteel heeft Niels Verburgh het enorm naar zijn zin bij Roda JC.
Momenteel ben je basisspeler en was je als centrale verdediger al twee keer doeltreffend. De wereld lacht je dus toe? 
“Zeker en vast. Sinds mijn komst naar Kerkrade was mijn sportieve ambitie helder: basisspeler worden bij Roda JC. Ik wist dat die kans ging komen en ik denk dat ik die gegrepen heb. Thuis tegen De Graafschap was het zover. Ik speelde een goede wedstrijd en sindsdien heb ik mijn plek behouden. Een week later scoorde ik de winnende treffer tegen Telstar en in de vorige thuiswedstrijd tegen NAC Breda maakte ik voor een bomvolle Koempeltribune de 2-1. Een heerlijk gevoel, al zocht ik ook meteen contact met mijn familie op de hoofdtribune. Mijn ouders en vriendin hebben mij, ook in moeilijke tijden, altijd gesteund. Daar ben ik ze enorm dankbaar voor en ook voor hen is dit een droom die uitkomt.”
 
Met moeilijke tijden doel je vooral op de blessures tijdens je carrière? 
“Inderdaad. Ruim vier jaar geleden scheurde ik de kruisband én de binnen- en buitenmeniscus van mijn rechterknie. Ook afgelopen seizoen was ik acht weken uit de roulatie vanwege een knieblessure. Daarnaast moest ik eraan wennen dat ik voor het eerst op mijzelf woonde. Mijn ouders wonen in Brugge en mijn vriendin studeert nog in Kortrijk, niet bepaald naast de deur. Gelukkig probeert mijn vriendin zoveel mogelijk bij mij in Genk aanwezig te zijn. Uiteindelijk kwam ik afgelopen seizoen tot 27 optredens. In mijn tweede jaar als prof ben ik daar best tevreden over, zeker als je rekening houdt met mijn blessure.”
 
Je staat te boek als middenvelder, maar je bewijst je nu als centrale verdediger. Naar welke positie gaat jouw voorkeur uit?
“Ik ben een teamspeler en ga voor de plek waar de trainer mij nodig heeft. Ik speel ook graag als centrale middenvelder, maar op die plek doet Robert Klaasen het uitstekend. Dit seizoen leer ik veel van Maurice Verberne (assistent-trainer, red.) die zijn hele carrière centrale verdediger is geweest. De trainer heeft mij het vertrouwen gegeven en dat wil ik niet beschamen. Ik wil elke week beter worden en mezelf meer profileren binnen het team. Wanneer je dan voor zo’n geweldig publiek scoort, geeft dat een enorme boost en stijgt je zelfvertrouwen. Wat wil je als voetballer nog meer?”
  
Kortom, je voelt je momenteel als een vis in het water?
“Absoluut. Jordy Croux, Livio Milts en Timothy Durwael wonen bij mij in de buurt. Samen rijden we dagelijks naar de club. Maar ook alle andere mensen binnen en buiten de club gaan heel prettig met mij om. Daarom voel ik me hier helemaal thuis. Net als mijn familie. Mijn vader reist de laatste tijd zelfs met de supportersbus mee naar uitwedstrijden. Ook aan ons team merk en voel je dat het goed zit. Dat zie je alleen al aan de manier hoe wij samen doelpunten vieren. Ik hoop dat we dat dit seizoen nog héél vaak kunnen doen.”

RUGNUMMER 22

Naam: Niels Verburgh
Geboren: 31 januari 1998 te Brugge (BEL) 
Clubs: Club Brugge, Waasland Beveren en Roda JC Kerkrade
Positie: Verdediger
Contract: Tot medio 2020 

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 07-11-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK