Robert Molenaar: 'Brutaler en dominanter zijn'

“Na de overwinningen op Jong Ajax en Almere City zijn we niet met de borst vooruit gaan lopen. Afgelopen week bleek tegen FC Twente dat die houding terecht was.
In de drie wedstrijden die we nu achter de rug hebben, bleek ons aandeel minder groot dan we voor ogen hebben. Ook in Enschede toonden we te weinig lef en leden we te veel balverlies. Daardoor lukte het ons niet om het initiatief naar ons toe te trekken en kwamen we onvoldoende aan het voetballen toe.

Daar staat tegenover dat we de afgelopen duels weinig kansen hebben weggegeven. Toch willen we brutaler en dominanter zijn. Om meer grip op de wedstrijd te krijgen, zullen we met meer agressie vooruit moeten verdedigen. Op die manier pak je de tegenstander eerder bij de strot en dwing je fouten af. Het in balbezit komen op de helft van de tegenstander kost ons nog te veel moeite. Toch maak ik me daar geen grote zorgen om. We staan aan het begin van het seizoen en wisten vooraf dat daaraan gewerkt moest worden.

Met het aantrekken van Tim Väyrynen hebben we nu onze gewenste targetman binnen. Tim is een aanspeelpunt met lengte. Hij is sterk aan de bal en heeft bewezen doelgericht te kunnen zijn. Met Tim hebben we een extra mogelijkheid om te variëren in onze speelwijze. Hij kan iets forceren en ervoor zorgen dat we kunnen doorvoetballen als een tegenstander ons vastzet. Omdat Tim geen volledige voorbereiding achter de rug heeft, geven we hem nog even de tijd en leggen we niet teveel druk op hem.

Waar Tim Väyrynen een aanspeelpunt is, is Mario Engels meer een loper die continu de diepte zoekt. Dat zie ik ook het liefste terug in zijn spel. Daarmee geeft hij de tegenstander handenvol werk en kan hij profiteren van de ruimte achter hun verdediging. Ik gun het Mario dat hij het nu zo zijn heupen heeft omdat zijn enorme werklust nu wordt beloond. Zijn prestaties zijn fantastisch voor hem én voor ons.

Met twaalf nieuwelingen is het logisch dat ook NEC nog geen optimaal lopende machine is. Het team bezit met spelers als Leroy Labylle, Rens van Eijden en Joey van den Berg veel routine en met Anass Achahbar, Sven Braken en Jonathan Okita scorend vermogen.

Voor wat onszelf betreft vind ik het belangrijk dat we zaterdag opnieuw laten zien dat we een team zijn dat bereid is om hard voor elkaar te werken. Ons publiek heeft dat de afgelopen wedstrijden herkend en ons fantastisch gesteund. Hopelijk resulteert dat tegen NEC opnieuw in een goed resultaat."

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 07-09-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK