20/21
3012verkochte seizoenkaarten

Livio Milts: 'Qua mentaliteit zit het bij ons heel goed'

Hij is een van de vele spelers die via het netwerk van Eric van der Luer de overstap naar Jong Roda JC maakte. Vervolgens is het met de carrière van Livio Milts snel gegaan.
Naam: Livio Milts
Geboren: 4 oktober 1997 te Genk (BEL)
Clubs: Roda JC Kerkrade
Positie: Middenvelder
Contract: Tot medio 2020

Ruim een jaar geleden maakte je je debuut in de Johan Cruijff ArenA, inmiddels behoor je tot de vaste kern van de hoofmacht. Hoe kijk je op de afgelopen periode terug?
“Eric van der Luer heeft goede contacten met mijn zaakwaarnemer. Zodoende maakte ik de overstap van Club Brugge naar Jong Roda JC. Ik realiseerde me dat de kans hier groter is om door te breken. In mijn eerste seizoen bij Roda JC speelde ik voor de Beloften. Afgelopen jaargang kwam ik tot twaalf duels in het eerste en dit seizoen heb ik, buiten mijn schorsing om, in alle wedstrijden meegespeeld. Daarom ben ik blij dat ik nu voor Roda JC uitkom. Ik heb het enorm naar mijn zin en ondanks de moeilijke situatie blijft het natuurlijk een heel mooie club."

Die vorig seizoen degradeerde. Welke impact had dat op jou in je debuutseizoen?
“Voor een jonge speler als ik was dat mentaal natuurlijk moeilijk. Wanneer ik op het veld stond, realiseerde ik me dat we niet zomaar een wedstrijdje speelden. Het ging over de toekomst van de club. Ondanks de lastige situatie heeft de groep me heel goed opgevangen. Ik heb veel naar mijn medespelers geluisterd en sprak vooral met Ard van Peppen en Nathan Rutjes. Zij zijn heel belangrijk voor mij geweest. We hadden echt veel kwaliteit en juist daarom verwachtte niemand dat we er tegen Almere uit zouden vliegen. Ontzettend zuur natuurlijk."

Toch biedt een degradatie meer mogelijkheden voor een jonge speler zoals jij.
“Natuurlijk heb je een divisie lager meer kans op speelminuten, maar elke voetballer wil toch op het hoogste niveau uitkomen. Ik speel nu veel wedstrijden en probeer me continu te bewijzen. Deze club heeft me de kans gegeven om profvoetballer te worden, daar wil ik heel graag iets voor terugdoen. Tot afgelopen week vervulde ik vooral de rol van controlerende middenvelder. Op die positie kom ik jammer genoeg minder vaak in scoringspositie, al raakte ik tegen MVV en Telstar nog de paal. Mijn doel is om meer te scoren en assists te geven en dus ook op die manier belangrijk te zijn voor het team."

Dat ondanks de geweldige overwinning van afgelopen week wisselvalig presteert.
“Logisch, gezien onze jeugdige selectie. Toch denk ik dat we het heel behoorlijk doen. Er zijn weinig financiële mogelijkheden maar alle spelers zijn gretig. Qua mentaliteit zit het bij ons heel goed, daar hoeft niemand aan te twijfelen. Verhalen dat we het bijvoorbeeld tegen MVV op vechtlust lieten afweten, komen voort uit emotie en zijn nergens op gebaseerd. Er zijn voorbeelden genoeg waaruit blijkt dat we de strijd wel degelijk aangaan. We appreciëren het enorm dat de supporters onze wedstrijden blijven bezoeken. Aan ons de taak om ervoor te zorgen dat nog meer fans de weg naar het stadion weten terug te vinden."

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 06-12-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK