De visie van Jean-Paul: 'Lef en initiatief'

“Natuurlijk is het niet fijn om na vier wedstrijden pas in het bezit te zijn van één punt. De start van de competitie hadden we ons dan ook heel anders voorgesteld. Maar het is wél de realiteit.
Verliezen is nooit leuk, zeker niet tegen een rivaal als MVV. Ons grootste probleem was dat we na de 1-0 achterstand verzuimden ons eigen spel te spelen. We zijn teveel in het vechtvoetbal van MVV meegegaan. In plaats van in hoog tempo de voetballende oplossing te vinden, hanteerden we te vaak de lange bal. Dat moet in de toekomst absoluut beter.

Van de afgelopen vier wedstrijden waren we alleen tegen FC Volendam de mindere. In de andere drie duels kwamen we ook op achterstand, maar waren we voetballend minimaal gelijkwaardig. Wel gaven we de tegendoelpunten te makkelijk weg en waren de tegenstanders effectiever. Dat mogen we onszelf aanrekenen en daarin moeten we nóg veeleisender naar elkaar zijn.

Improviseren
Gelukkig worden nieuwelingen als Iké Ugbo, Ivan Prtajin, Roland Alberg en Romario Rösch steeds fitter. Zodoende zullen we steeds meer tot een goed ingespeeld team komen. Wel zijn we zondag genoodzaakt om centraal achterin te improviseren. Roshon van Eijma heeft interlandverplichtingen voor Curaçao, Richard Jensen en Yann Aurel Bisseck zijn nog niet volledig fit.

Ondanks onze valse start blijven we dit seizoen voor de prijzen gaan. Op basis van het stadion, de historie en de achterban vindt iedereen dat Roda JC in de Eredivisie thuishoort. Momenteel is dat niet de realiteit, daarom moeten we juist nu stevig in onze schoenen blijven staan.

Ik ben tevreden over de balans in de selectie. We beschikken over verschillende kwaliteiten waardoor er voldoende concurrentie is. Alleen hadden we gehoopt verder te zijn. Helaas is dat niet het geval en dat baart zorgen. Toch mogen we dat niet accepteren. Ook de afgelopen week hebben we er vooral op gehamerd dat we met lef en initiatief moeten spelen. Dát wil ik tegen TOP Oss in ieder geval terugzien."

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 06-09-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK