Voorbeschouwing NAC Breda - Roda JC

Zondagmiddag speelt Roda JC Kerkrade in Brabant tegen NAC Breda. In het Rat Verlegh Stadion wordt om 14.30 uur afgetrapt tegen de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie.
Vorige speelronde zag NAC tien minuten voor tijd N.E.C. Nijmegen op gelijke hoogte komen, waardoor het niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Roda JC tankte daarin tegen veel vertrouwen door eindelijk weer eens te winnen: 5-0 tegen FC Dordrecht.

Voor NAC loopt de competitie met een zesde plek dit seizoen moeizamer als van te voren verwacht. Daardoor heeft de clubleiding enkele weken geleden besloten om trainer Ruud Brood aan de kant te schuiven en hem te vervangen voor Peter Hyballa. In de TOTO KNVB Beker liep het een stuk voortvarender. Maar gisterenavond werd het in de halve finale met 7-1 uitgeschakeld door Feyenoord.

Eerder dit seizoen wist Roda JC te zegenvieren tegen ‘De Parel van het Zuiden‘. Goals van Iké Ugbo, Niels Verburgh, Roland Alberg en Chance Simakala zorgden toen voor een 4-2 overwinning (Huseyin Dogan en Roger Riera scoorden voor NAC). De laatste keer dat dit treffen in Breda werd gespeeld, was op 18 maart 2018. Toen won Roda JC met 1-0, door een mooie treffer van Donis Avdijaj.Het uitvak voor het duel tussen Roda JC Kerkrade en NAC Breda in is wel al goed gevuld, maar nog niet uitverkocht. Tickets (autocombi) kunnen voor €9,- worden aangeschaft via rodajc.nl/tickets of in de Roda JC App, te downloaden via de App Store of via Google Play. De kaarten voor de busreis zijn te verkrijgen via Fanproject '98 en Supportersvereniging Roda JC.

FACTS & FIGURES
  • Sander van der Eijk is de dienstdoende arbiter tijdens dit duel. Eerder dit seizoen floot hij het duel van Roda JC tegen Helmond Sport (4-0).
  • Van de selectie die namens Roda JC in 2018 meereisden naar Breda, spelen alleen nog Livio Milts, Raf Mertens en Roshon van Eijma op dit moment bij Roda JC. Alle drie zaten toen op de bank.
  • Bij NAC Breda spelen nog maar twee spelers op dit moment voor de club. Namelijk: Arno Verschueren en Mo El Allouchi. Zij speelden toen wel in de basisopstelling.
  • In totaal hebben Roda JC en NAC Breda elkaar 79 keer eerder getroffen. Roda JC stapte 36 keer als winnaar van het veld en twintig keer werden de punten gedeeld.
  • In Breda lopen de statistieken gelijk op. Van de 39 duels won zowel Roda JC als NAC veertien keer. Het scoreverloop is in het voordeel van de Kerkradenaren: 47 voor en 44 tegen.
  • NAC Breda - Roda JC Kerkrade werd nog nooit eerder gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie.
Geplaatst op: 06-03-2020
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK