Robert Molenaar: We kunnen het elke ploeg moeilijk maken

“Na de verdiende overwinning op Excelsior en de mentale tik tegen Willem II was het 2-2 gelijkspel tegen AZ een bonuspunt. Het was fantastisch om te zien dat we dat resultaat er na 120 minuten bekervoetbal nog uit konden persen".
Toch mochten we van geluk spreken dat we niet met een grote achterstand de rust ingingen. In de tweede helft pakte de invalbeurt van Mohamed El Makrini en het doorschuiven van Simon Gustafson vervolgens goed uit. Vanaf dat moment lukte het ons wél om de bal vroegtijdig te veroveren en AZ achteruit te dringen. Met iets meer overleg hadden we er zelfs nog een overwinning kunnen uitslepen. Dat toont aan dat ons spel van na de winterstop steeds initiatiefrijker en dominanter wordt. En daar heeft de komst van onze nieuwelingen zeker aan bijgedragen.

Met het aantrekken van Donis Avdijaj, Maecky Ngombo en Patrick Banggaard hebben we nu meer keuzemogelijkheden. Ondanks zijn eigen doelpunt speelde Patrick een solide partij en had hij een wezenlijke bijdrage aan ons resultaat. Patrick is weliswaar vanuit het niets in het diepe gegooid, maar in de huidige fase van de competitie kunnen we het ons niet permitteren om hem langzaam te brengen. Daarom vond ik het belangrijk dat hij zo snel mogelijk aan spelen zou toekomen.

In de laatste drie duels wisten we zowel tegen Excelsior, Willem II als AZ twee keer het net te vinden. Dat geeft aan dat onze doelpuntenproductie is toegenomen. Dani Schahin neemt het hele seizoen al het voortouw en wordt steeds belangrijker en doelgerichter. Zeker nu vooral Mikhail Rosheuvel hem steeds beter weet te vinden. Afgelopen zondag bezorgde Maecky Ngombo, na het uitvallen van Dani, ook de verdedigers van AZ handenvol werk. Met zijn karakteristieke stijl en acties zorgt hij voor veel dynamiek in ons spel.

Naast de nieuwelingen is het ook heel prettig te constateren dat Jorn Vancamp nu in twee opeenvolgende competitieduels zijn goaltje heeft meegepikt. In België staat hij bekend om zijn neus voor doelpunten, maar dat gevoel was hij bij ons even kwijt. Jorn is al die tijd heel gedisciplineerd en keihard blijven werken en weet op welke plek hij zich in onze selectie bevindt. Daarom is zijn beloning in de vorm van doelpunten hem van harte gegund. Ik hoop dat we nog vaak kunnen profiteren van zijn scoringsdrang.

Met hun hoge individuele kwaliteit en voetballend vermogen heeft Ajax, onze tegenstander van woensdagavond, er vrijwel nooit moeite mee om een opening bij de tegenstander te vinden. We moeten dus vooral waken voor hun offensieve kracht en er in ieder geval voor zorgen dat we minder kansen weggeven dan tegen AZ. Aangezien het klasseverschil groot is, zullen we het vooral van onze teamprestatie moeten hebben. Maar we moeten ook zelf aan het voetballen toekomen, anders wordt de druk te groot. Inmiddels is duidelijk dat we vooral in eigen huis het elke ploeg moeilijk kunnen maken. We zullen we er alles aan doen om dat ook tegen Ajax te realiseren."
Bron: BertJan Boer
Geplaatst op: 06-02-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK