20/21
3012verkochte seizoenkaarten

Dagboek 3: Roda JC in Almancil 'Rood staan en een liedje zingen'

Terwijl de selectie zich op de derde dag van het trainingskamp verzameld in de ‘dinner room‘, bleef er één stoeltje leeg bij het ontbijt. Hoofdtrainer Yannis Anastasiou heeft
vrijdagochtend wegens privé omstandigheden het trainingskamp moeten verlaten en zal zich pas zondagavond laat weer bij de groep voegen.
Voor even leek die leeggevallen plek aan het ontbijt echter opgevuld te worden door een kale, onbekende Portugees. Was dit een nieuwe testspeler? Maar Ton Caanen keek fronsend vanaf zijn kopje koffie en wist van niks. Vervolgens werd er even gedacht dat dit de tweelingbroer van Dani Schahin zou zijn, maar aangezien ook hij met verbazing opkeek werd het duidelijk dat de beste man toch echt in de verkeerde ontbijtzaal terecht was gekomen. De man besloot desondanks om doodleuk achter de spelers aan te sluiten om zijn bord met eten te vullen, totdat Team Manager Ger Senden hem vriendelijk aangaf dat hij toch echt op de verkeerde plek was beland en hem naar de deur verwees. Geen nieuwe speler, geen nieuw staflid dus. Dezelfde groep gaat, weliswaar zonder Anastasiou, gewoon de derde trainingsdag in.

'Gast aan tafel' ging vandaag niet door.

Rood staan
Een Technisch Directeur in een trainingspak. Het is even wennen. Al helemaal als hij op het trainingsveld staat. Ton Caanen helpt de assistent-trainers Rick Plum en Robert-Jan Zoetmulder echter uit zolang Anastasiou dit trainingskamp afwezig is en dus was de stem van de Geleense TD regelmatig hoorbaar tijdens de ochtendtraining.
Er werd gestart met een VCT (Voetbal Conditionele Training), waarbij Roda JC werkt via de periodiseringsmethode van Raymond Verheijen. Fysiotherapeut Martijn Smeets houdt via zijn tablet nauwlettend in de gaten welke spelers zogenaamd ‘in het rood komen te staan‘. Via de hartslagmeters die zij om hun borst hebben gebonden wordt dan ook snel duidelijk hoe zij conditioneel ervoor staan. “Het is de bedoeling dat de hartslag boven de 90% uitkomt", vertelt Smeets. “We doen dit met sprintoefeningen en een aantal stevige partijvormen".

Martijn Smeets houdt via zijn tablet in de gaten hoe de spelers er conditioneel voorstaan

Na de pittige training werd er een fanatieke afwerkvorm gedaan waarbij het team van Papazoglou, Paulissen, Van Hyfte, Milec, Werker, Van Peppen, Boysen en Van Leer als beste uit de bus kwam. En dat moest natuurlijk even op de gevoelige plaat worden gezet (foto boven).

Liedje zingen
De middagtraining bestond uit pass- en trapvormen en verschillende afwerkoefeningen waarbij de keepers Van Leer, De Winter en Wolters goed getest werden. Als laatste stond er latje trap op het programma, waarbij het de bedoeling was dat alle spelers twee keer de lat moesten raken. De laatste twee die overbleven moesten nog een apart 1 tegen 1 partijtje spelen en zoveel mogelijk proberen te scoren binnen twee keer één minuut op verschillende doeltjes. Deze twijfelachtige eer was voor Danny Stassar en Chris Kum. Terwijl de rest van de selectie de twee opjenden, moest Kum uiteindelijk zijn meerdere erkennen in jonkie Stassar. Kum‘s opdracht? Een liedje zingen voor de hele groep ergens tijdens dit trainingskamp. Gezien de Duitse roots van de verdediger wordt er een klassieker van Udo Jürgens of Jürgen Marcus verwacht. Wordt vervolgd!

Morgen staat er voor de selectie één training op het programma, waarna zij na de lunch met de bus richting Lissabon te vertrekken. De selectie overnacht in een hotel in de buurt van het University Stadium waar zondag een vriendschappelijk duel tegen Estoril gepland staat. Na afloop van die wedstrijd keert zondagavond iedereen weer terug naar Almancil.

'Schön ist das auf der Welt zu sein', maar nu even niet denkt Chris Kum

VIDEO: L1 maakte vandaag deze reportage over het trainingskamp in Almancil

Roda JC in Almancil 3

Geplaatst op: 06-01-2017
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK